Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Cynamon cejloński otrzymuje się poprzez suszenie kory drzewa cynamonowego, która zwijana jest w specyficzne laski. Swój charakterystyczny aromat oraz smak zawdzięcza olejkom eterycznym znajdującym się w korze.
Cynamon został pozyskany z dziko rosnących drzew cynamonowca. Dziko rosnący cynamon cejloński charakteryzuje się delikatnym aromatem oraz delikatnym, słodkim smakiem.
Cynamon, który nie jest cejlońskim pochodzi np. z Wietnamu posiada bardzo intensywny aromat oraz smak, ale to już nie jest ten sam, oryginalny cynamon i nie posiada tych samych właściwości.
Składniki: 100 % cynamon cejloński (Cinnamomum ceylanicum) kora mielona.
Propozycja spożycia: stosować do przyprawiania potraw, pieczonych jabłek, ciast, grzanego wina itp. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gotowanych ryb, gulaszu, baraniny oraz szynki.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.