Cynamon Cejloński mielony

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 14,90 zł
200szt.1 28,50 zł
400szt.1 54,00 zł

    Cynamon cejloński otrzymuje się poprzez suszenie kory drzewa cynamonowego, która zwijana jest w specyficzne laski. Swój charakterystyczny aromat oraz smak zawdzięcza olejkom eterycznym znajdującym się w korze.

    Cynamon został pozyskany z dziko rosnących drzew cynamonowca. Dziko rosnący cynamon cejloński charakteryzuje się delikatnym aromatem oraz delikatnym, słodkim smakiem.


    Cynamon, który nie jest cejlońskim pochodzi np. z Wietnamu posiada bardzo intensywny aromat oraz smak, ale to już nie jest ten sam, oryginalny cynamon i nie posiada tych samych właściwości.

    Składniki: 100 % cynamon cejloński (Cinnamomum ceylanicum) kora mielona.

     

    Propozycja spożycia: stosować do przyprawiania potraw, pieczonych jabłek, ciast, grzanego wina itp. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gotowanych ryb, gulaszu, baraniny oraz szynki.

     

    Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

    Napisz opinię

    Cynamon Cejloński mielony

    Cynamon Cejloński mielony

    Cynamon cejloński otrzymuje się poprzez suszenie kory drzewa cynamonowego, która zwijana jest w specyficzne laski. Swój charakterystyczny aromat oraz smak zawdzięcza olejkom eterycznym znajdującym się w korze.

    scanner