Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Ból stawów jest dolegliwością dotykającą ogromną liczbę osób, szczególnie w starszym wieku. Może być spowodowany urazem lub stanem chorobowym, takim jak zapalenia czy zwyrodnienia tej okolicy. Ponieważ dolegliwości w rejonie stawów znacząco utrudniają codzienne funkcjonowanie, warto sięgnąć po naturalne preparaty, wspomagające ich pracę.
Ból stawów jest dolegliwością dotykającą ogromną liczbę osób, szczególnie w starszym wieku. Może być spowodowany urazem lub stanem chorobowym, takim jak zapalenia czy zwyrodnienia tej okolicy. Ponieważ dolegliwości w rejonie stawów znacząco utrudniają codzienne funkcjonowanie, warto sięgnąć po naturalne preparaty, wspomagające ich pracę.
Szukając bezpiecznego i skutecznego preparatu warto sięgnąć po zioła na stawy. Można wybierać spośród produktów takich jak arcydzięgiel, diabelski pazur, nawłoć pospolita, tarczyca bajkalska, tasznik pospolity i vilcacora.
Oprócz ziół znaczące efekty przynosi organiczna siarka na stawy. Znana jako MSM jest cennym pierwiastkiem. W przypadku tego typu problemów niezwykle istotne jest regularne dostarczanie organicznej siarki pod postacią tabletek, kapsułek, bądź proszku dodawanego do wody. Dzięki temu zapewnimy organizmowi budulec wspierający prawidłowe funkcjonowanie stawów, chrząstek i mazi stawowej. Poprzez połączenie MSM (metylosulfonylometanu) z witaminą C spotęgujemy wchłanialność tej substancji, co zwiększy jej wydajność oraz efektywność.
Preparaty w formie proszku można stosować jako napój wymieszany z wodą, bądź dodatek do smoothies, czy koktajli. Pocięte korzenie wymagają zaparzenia w szklance gorącej wody i picia jako napar. Praktyczną propozycją są również kapsułki, których odmierzoną dawkę należy przyjmować według zaleceń na opakowaniu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens), zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens) kapsułki. Diabelski pazur zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens), zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens), zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.
BIO DZIKA RÓŻA (Rosa canina) SKÓRKA MIELONA Róża dzika jest gatunkiem krzewu z rodziny różowatych. Występuje na obszarach umiarkowanych i ciepłych półkuli północnej. Można ją spotkać prawie w całej Europie, na terenach do 1500 m n.p.m., w Afryce Północnej, na Wyspach Kanaryjskich, na Maderze, w Azji, rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej...
Galgant cały jest rośliną rosnącą przeważnie w południowych Chinach. Głównymi składnikami chemicznymi są lotny olej, diaryheptanoid, sterole i flawonoidy.
Grzyby witalne są źródłem łatwo przyswajalnych witamin, minerałów, enzymów oraz błonnika. Mieszanka zawiera: Reishi bogate w polisacharydy i triterpeny, Cordyceps i Chagę.
Najlepiej przyswajalna forma kolagenu pochodzi z tołpygi. Prezentowany suplement diety został wzbogacony o skórkę dzikiej róży pochodzącej z uprawy ekologicznej, zawierająca witaminę C. Połączenie tych składników zapewni organizmowi znacznie lepsze przyswojenie kolagenu.
Kurkuma używana jest w kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa. Kurkuma pozyskiwana jest z rośliny zwanej ostryżem, znanej również jako szafranica, szafran indyjski, żółcień, lub żółty imbir.