Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie ...
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie odporności, które pomoże uchronić się przed problemami zdrowotnymi.
Aby wspomóc procesy obronne organizmu warto sięgnąć po naturalne środki na odporność. Znajdziemy w nich wiele organicznych składników. Regularnie stosowane skutecznie wspomogą prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Szukając sposobu na wspomaganie odporności, warto sięgnąć po acerolę. Zawiera ona aż 18% naturalnej witaminy C, doskonale wspiera system immunologiczny. Polecane jest łączenie jej z kwasem L-askorbinowym. Dużą zawartość tego ważnego składnika znajdziemy również w suszonych liściach malin.
Chcąc wspomóc swoją odporność można wypróbować np. Colostrum, askorbinian sodu, bio chlorelle, cordyceps.
Roślinami wspierającymi odporność są zioła, takie jak między innymi czystek. Podawany w formie herbatki może być z powodzeniem stosowany już u małych dzieci. Dorośli mogą także zdecydować się na przyjmowanie czystka w kapsułkach.
Preparaty dedykowane do wspomagania układu immunologicznego są dostępne w różnych formach – tabletek, kapsułek, proszku, olei, pociętych ziół czy suszonych owoców. Dzięki temu można łatwo dopasować konkretny produkt do wieku oraz preferencji osoby przyjmującej naturalne środki na odporność. Warto po nie sięgać regularnie, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.
Kwas L-Askorbinowy - witamina C bierze udział w wielu procesach biochemicznych organizmu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, bierze również udział w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
LAKTOFERYNA W PŁYNIE Jagoda leśna. Pochodząca z ekstrakcji białka serwatkowego mleka krowiego. Laktoferyna wytwarzana jest naturalnie przez komórki układu odpornościowego - neutrofile oraz komórki błon śluzowych w organizmie człowieka. Wpływa pozytywnie na układ immunologiczny (odpornościowy) oraz mikroflorę jelitową.
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.
Suplement diety produkowany w oparciu o innowacyjną technologię produkcji liposomalnej postaci kurkuminy.Liposomy zwiększają wydajność transportu kurkuminy do wnętrza komórek oraz umożliwia jej efektywne wchłanianie.
Liposomy zwiększają wydajność transportu zawartej w nich substancji do wnętrza komórek oraz umożliwiają jej efektywne wchłanianie. W liposomach została umieszczona naturalna witamina C.Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania metabolizmu energetycznego, układu nerwowego i odpornościowego. Zwiększa przyswajanie żelaza.
Liposomy zwiększają wydajność transportu zawartej w nich substancji do wnętrza komórek oraz umożliwiająjej efektywne wchłanianie. W liposomach została umieszczona naturalna witamina C. Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania metabolizmu energetycznego, układu nerwowego i odpornościowego. Zwiększa przyswajanie żelaza. Pomaga w prawidłowej...
Suplement diety zawierający liposomalną witaminę D, dzięki swojej unikalnej formie, zwiększa wydajność transportu witaminy D do wnętrza komórek oraz umożliwia jej efektywne wchłanianie.
BIO MELASA TRZCINOWA Melasa z trzciny cukrowej nazywana również “czarnym złotem”. Jest słodkim produktem naturalnego pochodzenia, posiadającym czarną barwę oraz gęstą konsystencje. Powstaje ona jako produkt uboczny podczas procesu produkcji cukru trzcinowego, natomiast to właśnie w niej zachowane zostają wszystkie składniki mineralne i pierwiastki...
BIO MORINGA OLEJODAJNA (Moringa oleifera) TABLETKI Moringa olejodajna to gatunek drzewa tropikalnego, pochodzący z podnóża Himalajów z północno – zachodnich Indii i Pakistanu. Jest to drzewo odporne na suszę, udomowione także w Azji, w Afryce i Ameryce Południowej. Wykorzystywana od wieków w Ajurwedzie oraz zaliczona do grupy superfoods.
Morwa biała (Morus alba L.) – to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych, uprawiana w wielu częściach świata. Od najdawniejszych czasów w azjatyckiej tradycji ludowej używano świeżych lub suszonych owoców morwy do słodzenia oraz barwienia napojów i potraw.
Aminokwas stosowany w celu wspomagania funkcjonowania organizmu. Jest prekursorem glutationu,wspiera pracę wątroby, układu odpornościowego oraz oddechowego. Posiada właściwości detoksykacyjneoraz antyoksydacyjne.