Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Kwas L-Askorbinowy - witamina C bierze udział w wielu procesach biochemicznych organizmu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, bierze również udział w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
LAKTOFERYNA W PŁYNIE Jagoda leśna. Pochodząca z ekstrakcji białka serwatkowego mleka krowiego. Laktoferyna wytwarzana jest naturalnie przez komórki układu odpornościowego - neutrofile oraz komórki błon śluzowych w organizmie człowieka. Wpływa pozytywnie na układ immunologiczny (odpornościowy) oraz mikroflorę jelitową.
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.
Lawenda dzięki bogatej zawartości olejków eterycznych, charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym zapachem. Stosowana już od wieków w celach konserwacji mięs, głównie baraniny oraz dziczyzny. Obecnie używana w przemyśle kosmetycznym, kulinarnym oraz w naturoterapii.
Lecytyna z niemodyfikowanych genetycznie ziaren soi, jest mieszaniną związków głównie o charakterze lipidowym, z których najważniejszymi są fosfolipidy (cholina, inozytol, seryna). Występują naturalnie niemalże w każdej komórce organizmu. Lecytyna bierze udział w wielu procesach metabolicznych, wspomaga działanie układu nerwowego i trawiennego oraz...
Suplement diety produkowany w oparciu o innowacyjną technologię produkcji liposomalnej postaci kurkuminy.Liposomy zwiększają wydajność transportu kurkuminy do wnętrza komórek oraz umożliwia jej efektywne wchłanianie.
Liposomy zwiększają wydajność transportu zawartej w nich substancji do wnętrza komórek oraz umożliwiają jej efektywne wchłanianie. W liposomach została umieszczona naturalna witamina C.Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania metabolizmu energetycznego, układu nerwowego i odpornościowego. Zwiększa przyswajanie żelaza.
Liposomy zwiększają wydajność transportu zawartej w nich substancji do wnętrza komórek oraz umożliwiająjej efektywne wchłanianie. W liposomach została umieszczona naturalna witamina C. Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania metabolizmu energetycznego, układu nerwowego i odpornościowego. Zwiększa przyswajanie żelaza. Pomaga w prawidłowej...
Suplement diety zawierający liposomalną witaminę D, dzięki swojej unikalnej formie, zwiększa wydajność transportu witaminy D do wnętrza komórek oraz umożliwia jej efektywne wchłanianie.
Lucerna siewna (Medicago sativa L.) to roślina z rodziny bobowatych zaliczana do roślin jednorocznych. Występuje głównie w południowo-wschodniej Europie oraz w środkowej części Azji.
Lukrecja (Glycyrrhiza glabra) korzeń mielony. Lukrecja pochodzi z Południowo - Wschodniej Europy i z Bliskiego Wschodu. Ze względu na swój słodki smak, jest głównym składnikiem popularnych czarnych cukierków i żelek.
Lukrecja występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Jej korzeń charakteryzuje się bardzo słodkim smakiem.