Płatki Drożdżowe nieaktywne

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
130szt.1 9,67 zł
220szt.1 15,37 zł

Płatki drożdżowe powstają z nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w połączeniu z glukozą, pochodzącą z melasy trzcinowej lub buraczanej, które po uzyskaniu odpowiednio wysokiej temperatury oraz objętości, dezaktywują się. Charakteryzują się lekko serowym smakiem. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się jako dodatek do past, sosów, zup itp.

Płatki drożdżowe nieaktywne to gotowe do spożycia płatki wytwarzane z drożdży Saccharomyces cerevisiae. Produkt pozwala na łatwe i efektywne wzbogacenie potraw w dodatkowe składniki odżywcze.

Płatki drożdżowe jako dodatek do potraw

Płatki drożdżowe w swojej nieaktywnej formie są pozbawione fermentujących właściwości drożdży. To oznacza, że nawet w większej ilości dodane do posiłku nie spowodują dolegliwości związanych z przewodem pokarmowym. Dzięki temu można wykorzystać je jako dodatek do zup, sosów, koktajli, płatków śniadaniowych czy pieczywa. Ponadto nadają delikatnego, serowego posmaku.

Dodaj płatki drożdżowe nieaktywne, aby zwiększyć walory odżywcze

Poza dodatkowym smakiem płatki drożdżowe nieaktywne zawierają w sobie dziesiątki potrzebnych człowiekowi mikroelementów. Minerały takie jak magnez, żelazo, miedź i wapń, przez regulację procesów biologicznych, przyczyniają się do lepszego funkcjonowania układu nerwowego i krwionośnego. Przez obecność enzymów pozwalają przywrócić mikroflorę jelit do prawidłowego stanu. Włączając produkt do swojej diety możemy zapobiegać wielu współczesnym chorobom.

 

Składniki: 100 % płatki drożdżowe (Saccharomyces cerevisiae) nieaktywne.

 

Średnia wartość odżywcza        w 100 g produktu:   
% RWS*  
Wartość energetyczna:1.4 kJ / 341 kcal   8.5 %
Tłuszcz:4.2 g6 %
- kwasy tłuszczowe nasycone:0.6 g3 %
Węglowodany:

40.2 g

15.5 %
- w tym cukry:15.6 g17.3 %
Błonnik:21.7 g-
Białko:46.4 g92.8 %
Sól:0.09 g1.5 %
Witamina A< 30 µg< 3.8 %
Witamina C< 1 mg< 1.3 %
Witamina B1 (Tiamina)3.0 mg272.7 %
Witamina B2 (Ryboflawina)6.0 mg428.6 %
Witamina B3 (Niacyna)37 mg231.3 %
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)10 mg166.7 %
Witamina B6 (Pirydoksyna)3 mg214.3 %
Witamina B7 (Biotyna)30 µg60 %
Witamina B9 (Kwas Foliowy)1425 µg712.5 %
Wapń75 mg9.4 %
Cynk14 mg140 %
Żelazo4 mg28.6 %

 

Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp.

Napisz opinię

Płatki Drożdżowe nieaktywne

Płatki Drożdżowe nieaktywne

Płatki drożdżowe powstają z nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w połączeniu z glukozą, pochodzącą z melasy trzcinowej lub buraczanej, które po uzyskaniu odpowiednio wysokiej temperatury oraz objętości, dezaktywują się. Charakteryzują się lekko serowym smakiem. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się jako dodatek do past, sosów, zup itp.

scanner