Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Syberyjski miód, ciemny wielokwiatowy z nieskazitelnie czystych, górskich łąk Ałtaju.
Babka jajowata - Plantago ovata (Plantago ispaghula) -występuje na terenach dobrze nawodnionych i nasłonecznionych. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Nasiona babki jajowatej posiadają wysoką zawartość błonnika.
Babka jajowata łuski (Plantago ovata) jest rośliną występującą w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Roślina bardzo dobrze toleruje miejsca silnie nasłonecznione oraz wilgotną glebę.
Babka jajowata (Plantago ovata) łuski mielone. Łuski psyllium zawierają duże ilości błonnika, są również bogate w związki śluzowe, które w kontakcie z wodą pęcznieją i tworzą śluzową masę.
Babka plesznik, nasiona psyllium BIO zawierają duże ilości błonnika są również bogate w związki śluzowe. Błonnik psyllium pozyskiwany jest z rośliny Plantago psyllium L. (tzw. babki płesznik) pochodzącej z rejonu morza Śródziemnomorskiego.
Babka plesznik, nasiona psyllium zawierają duże ilości błonnika są również bogate w związki śluzowe. Błonnik psyllium pozyskiwany jest z rośliny Plantago psyllium L. (tzw. babki płesznik) pochodzącej z rejonu morza Śródziemnomorskiego.
Bacopin jest ekstraktem z indyjskiej rośliny Brahmi (Bacopa monnieri L.), która ma pozytywny wpływ na pamięć i koncentrację. Ekstrakt standaryzowany na zawartość 20 % bakozydów.
Drzewa z gatunku tego rodzaju występują na wyspie Madagaskar, gdzie spotyka się aż sześć gatunków baobabów. Poza tym rośliny te rosną w północno-wschodniej, centralnej i południowej Afryce oraz w północno-zachodniej Australii.
Bazylia święta (Ocimum sanctum) znana również pod nazwą bazylia azjatycka oraz bazylia tulsi, pochodzi z Indii i osiąga wysokość ok. 60 cm. Posiada zielone liście, aromatyczny smak i charakterystyczny zapach. Polecana jest jako dodatek do sałatek, sosów, zup i mięsa. Bardzo często możemy spotkać ją w daniach kuchni włoskiej, zwłaszcza na pizzy i jako...
Berberys (Berberis vulgaris) występuje w stanie dzikim w Europie, zadomowił się głównie w Skandynawii i na Wyspach Brytyjskich, za to w Południowych i Środkowych Niemczech występuje rzadko i w rozproszeniu.
Berberys należy do krzewów z rodziny berberysowatych. W Polsce rośnie dziko jako berberys pospolity, "polska cytryna". Rodzi podłużne czerwone owoce - jagody. Dojrzewa jesienią.