Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 15,37 zł 13,37 zł
100szt.1 8,86 zł 7,86 zł

PROMOCJA - do wyczerpania zapasów

BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu)

Ziarno kakaowca zawiera w sobie tak istotne dla funkcjonowania składniki, jak flawanole, których działanie przyczynia się do poprawienia metabolizmu i fizjologi, a tym samym całego zdrowia człowieka.

Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV. Ze względu na swoją budowę chemiczną mają właściwości lecznicze. Związki te mają działanie silne antyoksydacyjne - wiążą ze sobą kationy metali pośrednich biorących udział w tworzeniu aktywnego tlenu (tzw. rodników tlenowych), co opóźnia procesy starzenia się komórek. Mają także działanie przeciwzapalne, rozkurczowe, moczopędne oraz działanie wpływające na zmniejszenie przepuszczalność błon śródbłonka naczyń, co – między innymi – przejawia się zdrowym i pięknym wyglądem skóry twarzy i całego ciała.

Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka.

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej oraz w utrzymaniu zdrowych kości.

 

Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) ziarna mielone, częściowo odtłuszczone, niealkalizowane.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:  % RWS*:
Wartość energetyczna:1409 kJ / 337 kcal   16,8 %      
Tłuszcze:11 g15,71 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone   6,9 g34,5 %
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone     3,7 g-
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone0,3 g-
Węglowodany:14,5 g5,58 %
- w tym cukry:0,3 g0,33 %
- w tym skrobia:14,2 g-
Błonnik:34,7 g-
Białko:28,1 g56,2 %
Sól:20 mg0,03 %
Teobromina:2,6 g-
Kofeina:0,2 g-
Potas:2000 mg100 %
Wapń:131 mg18,88 %
Magnez:600 mg160 %
Żelazo:30 mg214 %

 *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).

 

Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako składnik deserów, wypieków itp.

 

Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

 

Kraj pochodzenia: Peru

Napisz opinię

Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

PROMOCJA - do wyczerpania zapasów

BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu)

Ziarno kakaowca zawiera w sobie tak istotne dla funkcjonowania składniki, jak flawanole, których działanie przyczynia się do poprawienia metabolizmu i fizjologi, a tym samym całego zdrowia człowieka.