Daktyle suszone

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 6,39 zł
250szt.1 3,89 zł

Daktyle suszone - pochodzenie

W Polsce daktyle suszone to najpowszechniejsza forma, pod którą można zakupić owoce daktylowca, które rosną przede wszystkim w Stanach Zjednoczonych, Meksyku, krajach afrykańskich oraz w Australii. Cechą charakterystyczną suszonych daktyli jest słodki smak, co sprawia, że stają się one cenioną alternatywą dla klasycznych, nie zawsze zdrowych i korzystnych dla organizmu i sylwetki, słodyczy.

Daktyle suszone w praktyce - zastosowanie

Suszone owoce daktyli skutecznie wzbogacą smak różnego rodzaju potraw. Można je również dodać do owsianki, aby nieco ją osłodzić. Świetnie sprawdzą się w przypadku różnego rodzaju słodkich deserów oraz wypieków. Równie dobrze jak po upieczeniu smakują na surowo, więc mogą stanowić słodką przekąskę w pracy.

 

Składniki: 100 % daktyle (Phoenix dactylifera) owoce suszone.

 

Propozycja spożycia: jako przekąska, dodatek do wypieków, dań, deserów itp.

 

Sposób przechowywania: w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Daktyle suszone

Daktyle suszone

scanner