Białko 80% z Grochu BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 37,90 zł
250szt.1 19,90 zł
120szt.1 10,90 zł

Białko z grochu żółtego to naturalne i wysoko skoncentrowane (białko >80%) pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Z powodzeniem stosowane przez sportowców jako zamiennik standardowego białka serwatkowego jak i również w celach uzupełnienia oraz zróżnicowania diety.

 

Białko 80% z Grochu BIO to naturalny i wysokoskoncentrowany w biało produkt, który pochodzi wyłącznie ze sprawdzonych i ekologicznych upraw rolniczych.  

Białko z grochu - Przeznaczenie 

Białko 80% z Grochu BIO przeznaczone jest do stosowania przez sportowców, którzy mogą wykorzystywać tego rodzaju rozwiązanie w zamian za dotychczas stosowane białko serwatkowe. Białko 80% z Grochu BIO może być również stosowane w celu uzupełnienia i zróżnicowania codziennej diety, w oparciu o wysoką zawartość niezbędnych składników odżywczych. 

Białko z grochu - Skład 

Jedno opakowanie zawierające białko 80% z Grochu BIO stworzone zostało wyłącznie w oparciu o żółty groch. Jest to certyfikowany produkt ekologiczny, który powstał wyłącznie w oparciu o naturalne składniki. 

Białko z grochu - Dawkowanie 

Białko 80% z Grochu BIO należy spożywać regularnie, najlepiej raz lub nawet dwa razy dziennie. Roztwór należy przygotować w zależności od potrzeb i wagi w granicach 30 gram wymieszanego z wodą.

Składniki: 100 % Bio białko z grochu żółtego (Pisum sativum) - 80% białka.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Średnia wartość odżywcza w    100 g produktu:    % RWS *  
Wartość energetyczna:1306 kJ / 309 kJ15,5 %
Tłuszcz:1,3 g1,86 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:   0,3 g1,5 %
Węglowodany:11,3 g4,35 %
- w tym cukry:3,7 g4,11 %
Błonnik:2,4 g-
Białko82,3 g164 %

* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Sposób spożycia: 30 g proszku wymieszać z woda. Stosować do 1 - 2 razy dziennie.

Napisz opinię

Białko 80% z Grochu BIO

Białko 80% z Grochu BIO

Białko z grochu żółtego to naturalne i wysoko skoncentrowane (białko >80%) pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Z powodzeniem stosowane przez sportowców jako zamiennik standardowego białka serwatkowego jak i również w celach uzupełnienia oraz zróżnicowania diety.

 

scanner