Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Triphala to mieszanka trzech rodzajów owoców: amalaki (Phyllanthus emblica), bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz haritaki (Terminalia chebula).
Amalaki posiadają kwaśny smak a w ajurwedzie jest utożsamiana z energią Pitta i żywiołem ognia.
Bibhitaki charakteryzuje się słodko-gorzko-cierpkim smakiem.
Haritaki cechuje gorzki posmak i łączenie z energią Vatta i żywiołem powietrza.
Składniki: 33,3 % amalaki (Phyllanthus emblica), 33,3 % bibhitaki (Terminalia bellirica), 33,3 % haritaki (Terminalia chebula) owoce mielone.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1625 kJ / 387 kcal | 19.4 % |
Tłuszcz: | 1.1 g | 1.6 % |
Węglowodany: | 57.3 g | 22 % |
- w tym cukry: | 31.6 g | 35.1 % |
Białko: | 4 g | 8 % |
Błonnik: | 25.9 | - |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób spożycia: 1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody i pozostawić pod przykryciem na około 30 minut. Stosować 2 razy dziennie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.