Rukola nasiona do kiełkowania

Produkt chwilowo niedostępny.

Powiadom mnie kiedy produkt będzie dostępny.
Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 12,87 zł

Rukola należy do rodziny kapustowatych. Pochodzi z krajów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się niewielkimi podłużnymi liśćmi o nieregularnym kształcie. W smaku jest lekko pikantna, gorzka, orzechowa.

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności.

Skład: 100 % rukola, nasiona do kiełkowania.

 

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Rukola nasiona do kiełkowania

Rukola nasiona do kiełkowania

Rukola należy do rodziny kapustowatych. Pochodzi z krajów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się niewielkimi podłużnymi liśćmi o nieregularnym kształcie. W smaku jest lekko pikantna, gorzka, orzechowa.

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności.

scanner