Rukola nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 12,87 zł

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności. Podczas kiełkowania syntetyzowane są także witaminy, a cukry, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji.

Kiełki są bogate w witaminy: A, B, C, E, H. Zawierają też minerały: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas, cynk, selen, jak również mikroelementy.

 

Skład: 100 % rukola, nasiona do kiełkowania.

 

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Rukola nasiona do kiełkowania

Rukola nasiona do kiełkowania

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności. Podczas kiełkowania syntetyzowane są także witaminy, a cukry, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji.

scanner