Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Babka jajowata łuski (Plantago ovata) jest rośliną występującą w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Roślina bardzo dobrze toleruje miejsca silnie nasłonecznione oraz wilgotną glebę.
Nasiona babki jajowatej zawierają dużą ilość błonnika pomagmowego.
Łuski (psylium) oprócz zawartości błonnika posiadają związki śluzowe, które w połączeniu z wodą pęcznieją i tworzą śluzową masę.
Składniki: 100 % babka jajowata (Plantago ovata) łuski.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 757 kJ / 189 kcal | 9.45 % |
Tłuszcz: | 0.4 g | 0.57 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,05 g | 0.25 % |
Węglowodany: | 0.4 g | 0.15 % |
- w tym cukry: | < 0.1 g | < 0.1 % |
Białko: | 0.45 g | 0.9 % |
Sól: | 0.01 g | 0.17 % |
Błonnik: | 91 g | - |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 2 łyżeczki (ok. 6 gram) wsypać do szklanki, zalać ciepłą wodą, odstawić na 10 minut. Wymieszać. Stosować 2-3 razy dziennie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.