Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Babka jajowata (Plantago ovata) łuski mielone. Łuski psyllium zawierają duże ilości błonnika, są również bogate w związki śluzowe, które w kontakcie z wodą pęcznieją i tworzą śluzową masę.
Babka jajowata - Plantago ovata (Plantago ispaghula) -występuje na terenach dobrze nawodnionych i nasłonecznionych. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Składniki: 100 % babka jajowata (Plantago ovata) łuski mielone.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1009 kJ / 246 kcal | 12.3 % |
Tłuszcz: | 4.08 g | 5.83 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.77 g | 3.85 % |
Węglowodany: | 12.9 g | 4.96 % |
- w tym cukry: | < 0.05 g | < 0.06 % |
Białko: | 7.42 g | 14.84 % |
Sól: | 0.8 g | 13.33 % |
Błonnik: | 64 g | - |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 2 łyżeczki (ok. 6 gram) wsypać do szklanki, zalać ciepłą wodą, odstawić na 10 minut. Wymieszać. Stosować 2-3 razy dziennie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.