Triphala BIO mielona

Produkt chwilowo niedostępny.

Powiadom mnie kiedy produkt będzie dostępny.
Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 16,90 zł
250szt.1 37,00 zł

    Triphala to mieszanka trzech rodzajów owoców: Amalaki (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).

     

    Amalaki posiadają kwaśny smak a w ajurwedzie jest utożsamiana z energią Pitta i żywiołem ognia. Bibhitaki charakteryzuje się słodko-gorzko-cierpkim smakiem. Haritaki cechuje gorzki posmak i łączenie z energią Vatta i żywiołem powietrza. W ajurwedzie triphala jest jednym z bardzo ważnych elementów.

     

    Składniki: 33,3 % Bio amalaki (Phyllanthus emblica), 33,3 % Bio bibhitaki (Terminalia bellirica), 33,3 % Bio haritaki (Terminalia chebula) owoce mielone.

    Średnia wartość odżywcza w100 g produktu: % RWS *
    Wartość energetyczna:1625 kJ / 387 kcal  19.4 %
    Tłuszcz:1.1 g1.6 %
    Węglowodany:57.3 g22 %
    - w tym cukry:31.6 g35.1 %
    Błonnik:25.9-
    Białko:4 g8 %
    Sól:--

     *RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Sposób spożycia: 1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody i pozostawić pod przykryciem na około 30 minut. Stosować 2 razy dziennie.

     

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    2018-02-05
    Ocena 

      Rewelacja

      Stosuję już od pół roku w jako element oczyszczającej diety ajurwedyjskiej. Działa niesamowicie.

      Napisz opinię!

      Napisz opinię

      Triphala BIO mielona

      Triphala BIO mielona

      Triphala to mieszanka trzech rodzajów owoców: Amalaki (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).

      scanner