Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowy styl życia staje się coraz bardziej popularnym trendem. Jednak i tutaj nietrudno wpaść w pułapkę. Wiele diet prowadzących do utraty wagi ogranicza spożycie tłuszczu do minimum. Osoby, które pragną cieszyć się idealną sylwetką, często eliminują tłuszcz ze swojego jadłospisu. Jest to jednak błąd – lepiej postawić na zdrowy olej!
Całkowita eliminacja tłuszczów z diety jest bardzo niekorzystna dla organizmu. Wystarczy wspomnieć, że witaminy A, D, E i K rozpuszczają się jedynie w tłuszczach i dzięki nim ludzki organizm może przyswoić te dobroczynne składniki. Zdrowy olej jest więc idealnym rozwiązaniem.
Nieprzyjaciółmi człowieka są przede wszystkim tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, które – spożywane w nadmiernej ilości – są bardzo niekorzystne dla zdrowia. Zdrowy olej jest szeroko dostępny na rynku w bardzo wielu wariantach. Dzięki niemu potrawy zachowają doskonały smak, a przy tym będą wciąż bogate w składniki odżywcze.
W diecie bogatej w zdrowe tłuszcze nie może więc zabraknąć takich produktów jak oleje BIO. Są one pozyskiwane w naturalny sposób, tłoczone na zimno, a zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 jest w nich bardzo wysoka. Wśród nich znajdziemy między innymi: olej kokosowy, olej z czarnuszki czy olej konopny.
Oleje BIO wpływają korzystnie na smak i wartość przyrządzanych potraw. Na rynku można odnaleźć mnóstwo produktów typu olejów BIO. Są one szeroko dostępne i nie wymagają dużych nakładów finansowych.
Na sklepowych półkach można znaleźć wiele rodzajów zdrowych odmian oleju. Jest ich na tyle dużo, że można swobodnie eksperymentować ze smakami i zapachami poszczególnych rodzajów. Popularny olej eko to oczywiście olej kokosowy, do którego przekonało się już bardzo wiele osób. Oprócz tego oferowane są oleje: aloe vera, arganowy, kokosowy, migdałowy, konopny, rycynowy, z orzecha włoskiego, czarnuszki czy pestek dyni.
Olej eko niejedno ma więc imię. W gąszczu produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Można pozwolić sobie na eksperymenty i wybór najlepszego smaku i aromatu. Dlatego nie warto z niego rezygnować w imię utraty jak największej liczby zbędnych kilogramów, ponieważ nie odkłada się w tkankę tłuszczową.
OMEGA 3+6+9 + WITAMINY A, D3, E, K Stanowi skoncentrowane, bogate i naturalne źródło kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych w wyniku estryfikacji oleju lnianego o wysokiej czystości w formie monoestrów zapewniających znakomitą zdolność wchłaniania przez organizm.
Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno.
Zimnotłoczony olej z czarnuszki siewnej został zakapsułkowany w celu uniknięcia ulatniania się olejów eterycznych ze świeżo wytłoczonego oleju, wpływa to na jego dłuższą trwałość oraz zachowanie właściwości świeżo wytłoczonego oleju. Zawiera witaminę E.
Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem.
BIO OLEJ Z OSTROPESTU TŁOCZONY NA ZIMNO (Silybum marianum L.) Ostropest plamisty jest gatunkiem rośliny należącym do rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego: południowej i południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej (Indie, Pakistan).
Tłoczony na zimno olej z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum). Charakteryzuje się gorzkim, orzechowym smakiem oraz żółto - brązową barwą.
Olej z surowych, łuskanych pestek dyni, tłoczony na zimno. Ciemnozielony-brązowy olej roślinny o orzechowym zapachu i smaku. Olej jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Do stosowania na zimno do sałatek, surówek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno.
Bio olej z wiesiołka pozyskiwany z wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis) metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się zawartością kwasów omega - 6: linolowy (LA) oraz gamma - linolenowy (GLA).
Omega-3 to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwas eikozapentaenowy (EPA)* oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.