Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Dbanie o własne zdrowie i właściwe samopoczucie jest bardzo ważną kwestią. Nie możemy zapominać, że od tego, co spożywamy, zależy funkcjonowanie całego naszego organizmu. Fantastycznym rozwiązaniem, które wspomaga zróżnicowaną dietę są naturalne witaminy i minerały. Ich suplementacja pozwala wzmocnić całe nasze ciało.
Dbanie o własne zdrowie i właściwe samopoczucie jest bardzo ważną kwestią. Nie możemy zapominać, że od tego, co spożywamy, zależy funkcjonowanie całego naszego organizmu. Fantastycznym rozwiązaniem, które wspomaga zróżnicowaną dietę są naturalne witaminy i minerały. Ich suplementacja pozwala wzmocnić całe nasze ciało.
Naturalne suplementy diety składają się ze składników pochodzenia naturalnego. Oznacza to, że dostarczamy swojemu organizmowi wszystkiego, co najlepsze. Ograniczając spożycie sztucznych składników wspieramy swoje ciało dobrem występującym w przyrodzie. Warto przyjrzeć się różnorodności naturalnych witamin i minerałów i zrozumieć, w jak wielu formach możemy sobie je dostarczać.
Jedną z form przyjmowania witamin i minerałów są kapsułki lub tabletki. Zależnie od naszych potrzeb powinniśmy poszukać takich, które zadbają o nas w należyty sposób. Ich dawkowanie zawsze jest określone na opakowaniu.
Witaminy i minerały występują w różnej formie. Jedną z nich są suszone owoce, które świetne smakują i nadają się do przyrządzenia wielu potraw.
Suszona aronia jest źródłem witaminy C oraz witaminy P. Wspiera odporność podczas intensywnej aktywności fizycznej oraz po jej zakończeniu, bierze także udział w produkcji kolagenu. Zawiera katechiny, antocyjany, kwas chlorogenowy. Zapewnia odpowiednie funkcjonowanie układu nerwowego oraz utrzymuje prawidłowe funkcje psychologiczne.
Warto również zwrócić uwagę na suszone owoce morwy białej. To zdrowy zamiennik cukru, który można spożywać zarówno jako przekąskę, jak i wykorzystać je do przyrządzania różnego rodzaju deserów.
Naturalne witaminy i minerały to najlepszy wybór. Możemy korzystać z suplementów, nasion, suszonych owoców, czy też mielonych składników. Dostarczamy naszemu ciału wszystkiego, co najlepsze.
Mumio Shilajit występuje w niewielu miejscach na ziemi, spotyka się je w skalnych niszach, szczelinach, grotach i jaskiniach Gór Ałtaju, Pamiru, Kaukazu oraz na terenie południowej Syberii. Zawiera w swoim składzie 85 minerałów.
Mumio Shilajit można spotkać w skalnych grotach, niszach, szczelinach oraz jaskiniach gór Ałtaju, Pamiru, Kaukazu oraz na terenie południowej Syberii. Shilajit charakteryzuje się zawartością kwasu fulwowego, biodostępnych minerałów oraz wielu innych, cennych składników wypchniętych na powierzchnię przez Matkę Ziemię.
Młody jęczmień znany również pod nazwą trawą jęczmienną lub zieloną krwią, jest naturalnym źródłem białka, składników mineralnych, witamin oraz enzymów.
Połączenie kwasów Omega-3 z witaminami D3, K2 MK7 oraz E rozpuszczalnymi w tłuszczach. Omega-3 nienasycone kwasy tłuszczowe pozyskane z oleju rybiego. Zawierają kwas eikozapentaenowy (EPA)oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Omega-3 to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwas eikozapentaenowy (EPA)* oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.
Płatki drożdżowe powstają z nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w połączeniu z glukozą, pochodzącą z melasy trzcinowej lub buraczanej, które po uzyskaniu odpowiednio wysokiej temperatury oraz objętości, dezaktywują się. Charakteryzują się lekko serowym smakiem. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się jako dodatek do past, sosów, zup itp.
Wegańskie płatki drożdżowe charakteryzują się lekko serowym, pikantnym smakiem. Stanowią źródło witamin z grupy B, takich jak: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Zawierają również łatwo przyswajalne minerały takie jak cynk oraz stanowią naturalne źródło białka i błonnika.
Kwaśne owoce rokitnika (Hippophae rhamnoides), o charakterystycznym lekko ananasowym aromacie. Znajduje swoje zastosowanie w kuchni między innymi do produkcji przetworów, jako dodatek do mięs itd. Zbierany od sierpnia do października. Jest rośliną pochodzącą z głębokiej Syberii, zwany także ,,złotem syberii".
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Spirulina platensis jest glonem należącym do gromady sinic, występującym w różnorodnych warunkach środowiskowych. Po raz pierwszy został wyizolowany przez Turpina w 1827 roku z wody strumienia. Tę sinicę można spotkać w: glebie, piasku, bagnach, morskiej wodzie, słodkiej i słonej wodzie jezior, tropikalnych jeziorach, a nawet w ciepłych źródłach.
Spirulina słodkowodna z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Spirulina Arthrospira platensis to bogate w substancje odżywcze algi morskie, występujące zazwyczaj w wodach słodkich. Spirulina jest jedną z najbardziej niezwykłych pod kątem odżywczym, spośród 30 tyś. poznanych dotychczas alg.