Sól Kłodawska miałka

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
300szt.1 1,95 zł
2000szt.1 6,83 zł
1300szt.1 5,20 zł
700szt.1 3,17 zł
3000szt.1 8,05 zł

Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów wysoce biodostępnych dla organizmu pierwiastków życia.

 

Sól kłodawska miałka to produkt przeznaczenia spożywczego pozyskiwany z Gór Słonych. Obecnie w formie nieprzetworzonej ze względu na dużą zawartość mikroelementów jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej soli kuchennej.

Sól kłodawska miałka doda unikalnego i wyrazistego smaku

W odróżnieniu od soli kuchennej, przedstawiony produkt cechuje większe bogactwo mineralne i delikatniejszy smak. Z powodzeniem dodaje się ją do wszelkiego rodzaju potraw w celu podkreślenia ich walorów smakowych.

Sól kłodawska bez dodatków i antyzbrylaczy

Sól kłodawska podobnie jak tradycyjna w większości składa się z sodu. Nie jest ona dodatkowo jodowana, ale zamiast tego naturalnie zawiera ponad 84 mikroelementy, w tym żelazo, selen i wapń. Ponieważ nie ma w niej dodatku antyzbrylaczy to jej wykorzystanie nie przyczynia się do konsumpcji nieprzydatnych dla naszego organizmu substancji.

Składniki: 100 % sól kłodawska różowa, miałka.

 

Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako przyprawa, do różnego rodzaju potraw, zup, sosów, przetworów lub nawet nawodnienia organizmu dodając kilka ziarenek do szklanki wody.

Napisz opinię

Sól Kłodawska miałka

Sól Kłodawska miałka

Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów wysoce biodostępnych dla organizmu pierwiastków życia.

 

scanner