Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce, w Kłodawie. Charakteryzuje się najwyższą czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Sól kłodawska miałka to produkt przeznaczenia spożywczego pozyskiwana od ponad pół wieku i jest najczystszą solą kamienną wydobywaną na świecie. Ze względu na dużą zawartość mikroelementów jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej soli kuchennej.
W odróżnieniu od soli kuchennej, przedstawiony produkt cechuje większe bogactwo mineralne i delikatniejszy smak. Z powodzeniem dodaje się ją do wszelkiego rodzaju potraw w celu podkreślenia ich walorów smakowych.
Sól kłodawska podobnie jak tradycyjna w większości składa się z sodu. Nie jest ona dodatkowo jodowana.
Składniki: 100 % sól kłodawska różowa, miałka.
Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako przyprawa, do różnego rodzaju potraw, zup, sosów, przetworów lub nawet nawodnienia organizmu dodając kilka ziarenek do szklanki wody.