Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
Różeniec Górski (łac. Rhodila rosea) inaczej korzeń arktyczny, złoty korzeń, przyjmowany przede wszystkim w postaci herbaty.
Rukiew wodna, rzeżucha wodna (Nasturtium officinale) w smaku - ostra i korzenna, podobna do rzodkiewki. Stosowana w kuchni jako dodatek do sałatek, zup i innych potraw oraz tworzenia mieszanek przyprawowych.
BIO RUMIANEK POSPOLITY (Matricaria chamomilla L.) KOSZYCZEK OTARTY Roślina o wszechstronnym zastosowaniu, można ją spotkać dziko rosnącą na wielu łąkach. W medycynie oraz kosmetyce naturalnej stosowana od bardzo dawna, dzięki swoim niezwykłym właściwością. Rumianek znalazł również zastosowanie w kuchni jako przyprawa.
Sarsaparilla zwana również sugandi i sariva. Należy do grupy kolcoroślin, może dorastać do 30m wysokości. Występuje w Ameryce Środkowej i Południowej. W ofercie posiadamy korzeń sarsaparilli w postaci pociętej i mielonej.
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składnikówpozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składników pozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce, w Kłodawie. Charakteryzuje się najwyższą czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Szafran pozyskuje się z kwiatów szafranu uprawnego (Crocus sativus), obecnie uważany jest za jedną z najdroższych przypraw świata. Z każdego kwiatu pozyskuje się ręcznie trzy znamiona słupków kwiatowych, które następnie są suszone. Szafran wykorzystywany jest jako część składowa przypraw oraz kosmetyków. Charakteryzuje się wyjątkowym, silnym aromatem oraz...
Szałwia (Salvia officinalis) kwitnie od maja do czerwca, występuje w krajach znajdujących się w strefach przybrzeżnych Morza Śródziemnego. Od dawna ceniona jest w ziołolecznictwie. Swoje zastosowanie znajduje również w kuchni jako przyprawa do dań mięsnych.
Tarczyca Bocznokwiatowa (Scutellaria lateriflora). Naturalnie występuje na podmokłych obszarach Ameryki Północnej. Posiada jasnoniebieskie kwiaty.
Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) przez Chińczyków nazywany Huang Qi. Zioło o słodkim smaku, spożywane najczęściej w postaci herbaty. Może stanowić dodatek do potraw i napojów.
Trawa cytrynowa (Cymbopogon citratus) to przyprawa znakomicie zastępująca cytrynę. Stosowana do deserów, sosów, zup, naparów herbacianych itp. Napar przygotowany z trawy cytrynowej jest znakomitym napojem.