Acerola BIO mielona

Produkt chwilowo niedostępny.

Powiadom mnie kiedy produkt będzie dostępny.
Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 22,13 zł
100szt.1 36,94 zł
250szt.1 87,96 zł

Acerola (wiśnia aceroli) zwiera aż 18% naturalnej witaminy C. Oferowana Bio Acerola jest naturalna, bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C podnosi odporność układu immunologicznego, uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok.

 

Acerola BIO mielona to bogactwo naturalnej witaminy C w wygodnej formie do spożycia. Witamina C znana jest ze swoich właściwości korzystnie wpływających na odporność, uszczelnianie naczyń krwionośnych, a tak naprawdę na funkcjonowanie całego organizmu, dlatego jest tak ważnym składnikiem zrównoważonej diety.

Acerola suszona - super-food na wyciągnięcie ręki

Acerola, zwana też wiśnią z Barbados, jest zaliczana do superfoods, czyli grupy produktów wyjątkowo bogatych w substancje odżywcze. Zawiera najwięcej witaminy C wśród znanych nam owoców.

Acerola w proszku - wygoda stosowania

Mielona acerola NatVita może być spożywana w formie napoju - wystarczy około pół łyżeczki proszku rozpuścić w szklance o temperaturze pokojowej lub lekko ciepłej wody. W swoim składzie zawiera maltodekstrynę pozyskaną z manioku rosnącego na certyfikowanych uprawach ekologicznych - zapobiega ona zbrylaniu się aceroli, by zawsze pozostała sypka i gotowa do użycia.


Składniki:
80 % Bio acerola (Malpighia glabra) mielona, w tym 18% naturalna witamina C; 20 % Bio maltodekstryna z manioku.

 

Średnia wartość odżywcza w   100 g produktu:  
Wartość energetyczna:1667 kJ / 392 kcal 
Tłuszcz:0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany:95,6 g
- w tym cukry:11,5 g
Błonnik:0,8 g
Białko:2,1 g
Sól:0,3 g

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Sposób spożycia: 1 gram proszku (około pół łyżeczki) wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.

W celu zwiększenia ilości spożywanej witaminy C, można ją łączyć z kwasem askorbinowym lub askorbinianem sodu – naturalne substancje zawarte w aceroli, spotęgują wchłanianie witaminy C. Naturalne witaminy są zawsze najcenniejsze, a w połączeniu ze sztucznymi (odpowiednimi jakościowo) możemy szybko uzupełnić niedobory oraz zaoszczędzić finansowo.

 

 

Napisz opinię

Acerola BIO mielona

Acerola BIO mielona

Acerola (wiśnia aceroli) zwiera aż 18% naturalnej witaminy C. Oferowana Bio Acerola jest naturalna, bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C podnosi odporność układu immunologicznego, uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok.

 

scanner