Acerola BIO mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 25,00 zł
100szt.1 42,90 zł
250szt.1 105,00 zł

Acerola zwiera aż 18% naturalnej witaminy C (wiśnia aceroli) bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego oraz podnosi odporność organizmu, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok. W swoim składzie zawiera bio maltodekstrynę z manioka (w celu uniknięcia zbrylania się produktu).

Sposób spożycia: około 1 g (1/2 łyżeczki) wymieszać w szklance wody (250 ml), spożywać dwa razy dziennie. W celu zwiększenia ilości spożywanej witaminy C, można ją łączyć z kwasem l-askorbinowym – naturalne substancje zawarte w aceroli, spotęgują wchłanianie się witaminy C. Naturalne witaminy są zawsze najcenniejsze, a w połączeniu ze sztucznymi (odpowiednimi jakościowo) możemy szybko uzupełnić niedobory oraz zaoszczędzić.


Sposób spożycia: około 1 g (1/2 łyżeczki) wymieszać w szklance wody (250 ml), spożywać dwa razy dziennie.

Średnia wartość odżywcza w   100 g produktu:     
Wartość energetyczna:1378 kJ / 330 kcal 
Tłuszcz:< 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:    < 0,1 g
Węglowodany:78,5 g
- w tym cukry:21,1 g
Błonnik:0,5 g
Białko:3,6 g
Sól:0,2 g

 

Suplement Diety.

Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

Napisz opinię

Acerola BIO mielona

Acerola BIO mielona

Acerola zwiera aż 18% naturalnej witaminy C (wiśnia aceroli) bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego oraz podnosi odporność organizmu, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok. W swoim składzie zawiera bio maltodekstrynę z manioka (w celu uniknięcia zbrylania się produktu).