Acerola BIO mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 22,76 zł
100szt.1 38,00 zł
250szt.1 90,48 zł

Acerola (wiśnia aceroli) zwiera aż 18% naturalnej witaminy C. Oferowana Bio Acerola jest naturalna, bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C podnosi odporność układu immunologicznego, uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok.

 

Acerola BIO mielona to bogactwo naturalnej witaminy C w wygodnej formie do spożycia. Witamina C znana jest ze swoich właściwości korzystnie wpływających na odporność, uszczelnianie naczyń krwionośnych, a tak naprawdę na funkcjonowanie całego organizmu, dlatego jest tak ważnym składnikiem zrównoważonej diety.

Acerola suszona - super-food na wyciągnięcie ręki

Acerola, zwana też wiśnią z Barbados, jest zaliczana do superfoods, czyli grupy produktów wyjątkowo bogatych w substancje odżywcze. Zawiera najwięcej witaminy C wśród znanych nam owoców.

Acerola w proszku - wygoda stosowania

Mielona acerola NatVita może być spożywana w formie napoju - wystarczy około pół łyżeczki proszku rozpuścić w szklance o temperaturze pokojowej lub lekko ciepłej wody. W swoim składzie zawiera maltodekstrynę pozyskaną z manioku rosnącego na certyfikowanych uprawach ekologicznych - zapobiega ona zbrylaniu się aceroli, by zawsze pozostała sypka i gotowa do użycia.


Składniki:
80 % Bio acerola (Malpighia glabra) mielona, w tym 18% naturalna witamina C; 20 % Bio maltodekstryna z manioku.

 

Średnia wartość odżywcza w   100 g produktu:  *RWS
Wartość energetyczna:1630 kJ / 384 kcal 19.3 %
Tłuszcz:< 0.5 g< 0.7 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0.5 g< 2.5 %
Węglowodany:92.6 g35.6 %
- w tym cukry:12.3 g13.7 %
Błonnik:1 g-
Białko:2.8 g5.6 %
Sól:0.2 g3.3 %

 *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Sposób spożycia: 1 gram proszku (około pół łyżeczki) wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.

W celu zwiększenia ilości spożywanej witaminy C, można ją łączyć z kwasem askorbinowym lub askorbinianem sodu – naturalne substancje zawarte w aceroli, spotęgują wchłanianie witaminy C. Naturalne witaminy są zawsze najcenniejsze, a w połączeniu ze sztucznymi (odpowiednimi jakościowo) możemy szybko uzupełnić niedobory oraz zaoszczędzić finansowo.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

 

 

Napisz opinię

Acerola BIO mielona

Acerola BIO mielona

Acerola (wiśnia aceroli) zwiera aż 18% naturalnej witaminy C. Oferowana Bio Acerola jest naturalna, bez dodatku syntetycznej witaminy. Witamina C podnosi odporność układu immunologicznego, uszczelnia naczynia krwionośne, ma wpływ na stan całego układu kostnego, dlatego warto sięgać po nią przez cały rok.

 

scanner