Masło kakaowe BIO pastylki

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 8,05 zł
100szt.1 12,93 zł

Masło kakaowe w pastylkach (syn. tłuszcz kakaowy, olej kakaowy, łac. Oleum Cacao, Oleum Theobromatis, Butyrum Cacao) – jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego Theobroma cacao L., stanowi około 50% suchej masy nasion. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło.

Masło kakaowe jest dobrym nawilżaczem skóry, łagodzi podrażnienia, wygładza i zmiękcza naskórek, relaksuje, zawarte w maśle naturalne antyoksydanty mogą być wykorzystane w produktach przeciw starzeniu się skóry. Masło kakaowe jest naturalnym bronzerem delikatnie barwi skórę nadając ładny, zdrowy wygląd. Masło kakaowe jest często polecane do stosowania w celu zapobiegania powstawaniu rozstępów np. w czasie ciąży.

 

Skład: 100 % Bio masło kakowe, w tym: 24,4–26,2% kwasu palmitynowego, 34,4–35,4% kwasu stearynowego, 37,7–38,1% kwasu oleinowego, 2,1% kwasu linolowego.

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Sposób użycia: nałożyć na skórę, w trakcie topnienia równomiernie rozprowadzić.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.



Napisz opinię

Masło kakaowe BIO pastylki

Masło kakaowe BIO pastylki

Masło kakaowe w pastylkach (syn. tłuszcz kakaowy, olej kakaowy, łac. Oleum Cacao, Oleum Theobromatis, Butyrum Cacao) – jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego Theobroma cacao L., stanowi około 50% suchej masy nasion. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło.

scanner