Triphala BIO mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 16,10 zł
250szt.1 35,24 zł

Triphala to mieszanka trzech rodzajów owoców: Amalaki (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).

 

Amalaki posiadają kwaśny smak a w ajurwedzie jest utożsamiana z energią Pitta i żywiołem ognia. Bibhitaki charakteryzuje się słodko-gorzko-cierpkim smakiem. Haritaki cechuje gorzki posmak i łączenie z energią Vatta i żywiołem powietrza. W ajurwedzie triphala jest jednym z bardzo ważnych elementów.

 

Składniki: 33,3 % Bio amalaki (Phyllanthus emblica), 33,3 % Bio bibhitaki (Terminalia bellirica), 33,3 % Bio haritaki (Terminalia chebula) owoce mielone.

Średnia wartość odżywcza w100 g produktu: % RWS *
Wartość energetyczna:1625 kJ / 387 kcal  19.4 %
Tłuszcz:1.1 g1.6 %
Węglowodany:57.3 g22 %
- w tym cukry:31.6 g35.1 %
Błonnik:25.9-
Białko:4 g8 %
Sól:--

 *RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Sposób spożycia: 1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody i pozostawić pod przykryciem na około 30 minut. Stosować 2 razy dziennie.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

2018-02-05
Ocena 

    Rewelacja

    Stosuję już od pół roku w jako element oczyszczającej diety ajurwedyjskiej. Działa niesamowicie.

    Napisz opinię!

    Napisz opinię

    Triphala BIO mielona

    Triphala BIO mielona

    Triphala to mieszanka trzech rodzajów owoców: Amalaki (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).

    scanner