Białko 85% z Grochu BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 44,90 zł

    Białko z grochu żółtego to naturalne i wysoko skoncentrowane (białko >85%) pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Z powodzeniem stosowane przez sportowców jako zamiennik standardowego białka serwatkowego jak i również w celach zróżnicowania diety.

     

    Białko 85% z Grochu BIO to naturalny i wysokobiałkowy produkt, który pochodzi wyłącznie ze sprawdzonych i ekologicznych upraw rolniczych.  

    Białko z grochu - Przeznaczenie 

    Białko 85% z Grochu BIO przeznaczone jest do stosowania przez sportowców, którzy mogą wykorzystywać tego rodzaju rozwiązanie w zamian za dotychczas stosowane białko serwatkowe.

    Białko z grochu - Skład 

    Jedno opakowanie zawierające białko 85% z Grochu BIO stworzone zostało wyłącznie w oparciu o żółty groch. Jest to certyfikowany produkt ekologiczny, który powstał wyłącznie w oparciu o naturalne składniki. 

    Białko z grochu - Dawkowanie 

    Białko 85% z Grochu BIO należy spożywać regularnie, najlepiej raz lub nawet dwa razy dziennie. Roztwór należy przygotować w zależności od potrzeb i wagi w granicach 30 gram wymieszanego z wodą.

    Składniki: 100 % Bio białko z grochu żółtego (Pisum sativum) - 85% białka.

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Średnia wartość odżywcza w    100 g produktu:    % RWS *  
    Wartość energetyczna:1712 kJ / 406 kJ 20,38 %
    Tłuszcz:8,35 g 11,93 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:   0 g -
    Węglowodany:3 g 1,15 %
    - w tym cukry:0 g-
    Błonnik:1,93 g 7,72 %
    Białko85 g 170 %
    Sól1.08 g 18 %

    * RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: 30 g proszku wymieszać z woda. Stosować do 1 - 2 razy dziennie.

    Napisz opinię

    Białko 85% z Grochu BIO

    Białko 85% z Grochu BIO

    Białko z grochu żółtego to naturalne i wysoko skoncentrowane (białko >85%) pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Z powodzeniem stosowane przez sportowców jako zamiennik standardowego białka serwatkowego jak i również w celach zróżnicowania diety.

     

    scanner