Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie ...
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie odporności, które pomoże uchronić się przed problemami zdrowotnymi.
Aby wspomóc procesy obronne organizmu warto sięgnąć po naturalne środki na odporność. Znajdziemy w nich wiele organicznych składników. Regularnie stosowane skutecznie wspomogą prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Szukając sposobu na wspomaganie odporności, warto sięgnąć po acerolę. Zawiera ona aż 18% naturalnej witaminy C, doskonale wspiera system immunologiczny. Polecane jest łączenie jej z kwasem L-askorbinowym. Dużą zawartość tego ważnego składnika znajdziemy również w suszonych liściach malin.
Chcąc wspomóc swoją odporność można wypróbować np. Colostrum, askorbinian sodu, bio chlorelle, cordyceps.
Roślinami wspierającymi odporność są zioła, takie jak między innymi czystek. Podawany w formie herbatki może być z powodzeniem stosowany już u małych dzieci. Dorośli mogą także zdecydować się na przyjmowanie czystka w kapsułkach.
Preparaty dedykowane do wspomagania układu immunologicznego są dostępne w różnych formach – tabletek, kapsułek, proszku, olei, pociętych ziół czy suszonych owoców. Dzięki temu można łatwo dopasować konkretny produkt do wieku oraz preferencji osoby przyjmującej naturalne środki na odporność. Warto po nie sięgać regularnie, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.
Ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej ≥ 35% beta-glukanów i 20% polisacharydów.
Ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej ≥ 30% polisacharydów.
Spirulina platensis jest glonem należącym do gromady sinic, występującym w różnorodnych warunkach środowiskowych. Po raz pierwszy został wyizolowany przez Turpina w 1827 roku z wody strumienia. Spirulina słodkowodna z certyfikowanej uprawy ekologicznej.
Spirulina słodkowodna z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Spirulina Arthrospira platensis to bogate w substancje odżywcze algi morskie, występujące zazwyczaj w wodach słodkich. Spirulina jest jedną z najbardziej niezwykłych pod kątem odżywczym, spośród 30 tyś. poznanych dotychczas alg.
Spirulina hawajska (Arthrospira platensis) Premium. Charakteryzuje się najwyższą czystością na rynku światowym. Jedna z niewielu roślin zawierająca tak wysoki poziom beta karotenu, witamin - zwłaszcza z grupy B oraz mikroelementów.
Tinofolin pochodzi z rośliny zwanej Guduchi (Tinospora cordifolia), która znana jest ze swoich właściwości przeciwutleniających wpływając na detoksykajcę organizmu oraz adaptogennych oddziaływujących pozytywnie na stawy, mięśnie, kości, odporność: immunologiczną oraz tą związaną ze stresem.
Bio Trawa Pszeniczna uprawy ekologicznej to źródło minerałów, enzymów, aminokwasów i witamin.
Vilcacora (Uncaria tomentosa) znana jako Cat's claw (koci pazur) pochodzi z Ameryki Południowej. Roślina osiąga długość do 30 metrów, u nasady ogonków liściowych wyrastają wygięte w dół kolce, jej liście są eliptyczne oraz ostro zakończone, na spodniej stronie pokryte delikatnymi włoskami. Charakteryzują się małymi, jasnożółtymi kwiatami. Poleca się...
Vilcacora znana jako Cat's claw (Koci pazur) pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej. Roślina osiąga długość do 30 metrów, u nasady ogonków liściowych wyrastają wygięte w dół kolce, liście eliptyczne ostro zakończone, na spodniej stronie pokryte delikatnymi włoskami. Vilcacora posiada drobne kwiaty o jasnożółtym kolorze.
Wątroba Bio MIX kapsułki - specjalnie skomponowana mieszanka czterech składników, która wspiera wątrobę.
Werbena nazywana również witułką, charakteryzuje się czterokanciastą łodygą z szerokimi brzegami. Dolne liście są jajowate, a środkowe trójdzielne, kwiaty są zgrupowane w podłużnym kwiatostanie. Stosowana od wieków jako roślina lecznicza, przyprawa oraz ozdoba. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.