Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie ...
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie odporności, które pomoże uchronić się przed problemami zdrowotnymi.
Aby wspomóc procesy obronne organizmu warto sięgnąć po naturalne środki na odporność. Znajdziemy w nich wiele organicznych składników. Regularnie stosowane skutecznie wspomogą prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Szukając sposobu na wspomaganie odporności, warto sięgnąć po acerolę. Zawiera ona aż 18% naturalnej witaminy C, doskonale wspiera system immunologiczny. Polecane jest łączenie jej z kwasem L-askorbinowym. Dużą zawartość tego ważnego składnika znajdziemy również w suszonych liściach malin.
Chcąc wspomóc swoją odporność można wypróbować np. Colostrum, askorbinian sodu, bio chlorelle, cordyceps.
Roślinami wspierającymi odporność są zioła, takie jak między innymi czystek. Podawany w formie herbatki może być z powodzeniem stosowany już u małych dzieci. Dorośli mogą także zdecydować się na przyjmowanie czystka w kapsułkach.
Preparaty dedykowane do wspomagania układu immunologicznego są dostępne w różnych formach – tabletek, kapsułek, proszku, olei, pociętych ziół czy suszonych owoców. Dzięki temu można łatwo dopasować konkretny produkt do wieku oraz preferencji osoby przyjmującej naturalne środki na odporność. Warto po nie sięgać regularnie, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.
Olej lniany standaryzowany na zawartość kwasu alfa linolowego omega 3, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu krążenia, regulację cholesterolu oraz pracę mózgu. Pomaga w zmniejszaniu stanów zapalnych w organizmie.
OMEGA 3+6+9 + WITAMINY A, D3, E, K Stanowi skoncentrowane, bogate i naturalne źródło kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych w wyniku estryfikacji oleju lnianego o wysokiej czystości w formie monoestrów zapewniających znakomitą zdolność wchłaniania przez organizm.
Czarnuszka znana jest również pod nazwą czarny kminek lub „złoto faraonów”. Początkowo była uprawiana w Turcji i Iraku, ale obecnie jej plantacje znajdują się na całym świecie, również w Polsce. Czarnuszka osiąga wysokość ok. 20–40 cm. W jej owocach znajdują się czarne nasiona, które charakteryzują się silnym zapachem i ostrym smakiem.
Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem.
Tłoczony na zimno olej z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum). Charakteryzuje się gorzkim, orzechowym smakiem oraz żółto - brązową barwą.
Połączenie kwasów Omega-3 z witaminami D3, K2 MK7 oraz E rozpuszczalnymi w tłuszczach. Omega-3 nienasycone kwasy tłuszczowe pozyskane z oleju rybiego. Zawierają kwas eikozapentaenowy (EPA)oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Omega-3 to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwas eikozapentaenowy (EPA)* oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.
Ekstrakt 5:1 z owoców palmy sabalowej + ekstrakt 10:1 z liści pokrzywy w kapsułkach o pojemności 400 mg.
Papaja (Carica papaya) zwana inaczej melonowcem właściwym jest drzewem podobnym do palmy, pochodzi z Ameryki Środkowej, gdzie jest uprawiana od najdawniejszych czasów. Kwitnie i owocuje przez cały rok. Dzisiaj hoduje się ją w całej strefie międzyzwrotnikowej. Liście papai charakteryzują się zawartością papainy.
Bio Pokrzywa (Urtica dioica) ziele krojone. Gatunek rośliny z rodziny pokrzywowatych (Urticaceae). Rośnie w wilgotnych lasach i zaroślach oraz bardzo często, jako gatunek synantropijny, na żyznych siedliskach ruderalnych.