Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie ...
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie odporności, które pomoże uchronić się przed problemami zdrowotnymi.
Aby wspomóc procesy obronne organizmu warto sięgnąć po naturalne środki na odporność. Znajdziemy w nich wiele organicznych składników. Regularnie stosowane skutecznie wspomogą prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Szukając sposobu na wspomaganie odporności, warto sięgnąć po acerolę. Zawiera ona aż 18% naturalnej witaminy C, doskonale wspiera system immunologiczny. Polecane jest łączenie jej z kwasem L-askorbinowym. Dużą zawartość tego ważnego składnika znajdziemy również w suszonych liściach malin.
Chcąc wspomóc swoją odporność można wypróbować np. Colostrum, askorbinian sodu, bio chlorelle, cordyceps.
Roślinami wspierającymi odporność są zioła, takie jak między innymi czystek. Podawany w formie herbatki może być z powodzeniem stosowany już u małych dzieci. Dorośli mogą także zdecydować się na przyjmowanie czystka w kapsułkach.
Preparaty dedykowane do wspomagania układu immunologicznego są dostępne w różnych formach – tabletek, kapsułek, proszku, olei, pociętych ziół czy suszonych owoców. Dzięki temu można łatwo dopasować konkretny produkt do wieku oraz preferencji osoby przyjmującej naturalne środki na odporność. Warto po nie sięgać regularnie, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.
Grzyby witalne są źródłem łatwo przyswajalnych witamin, minerałów, enzymów oraz błonnika. Mieszanka zawiera: Reishi bogate w polisacharydy i triterpeny, Cordyceps i Chagę.
Grzyby witalne Bio Mega Mix - Bio Reishi bogate w polisacharydy i triterpeny, Bio Cordyceps, Bio Chagę oraz Bio Soplówka Jeżowatą (Hericium). Specjalnie skomponowana mieszanka grzybów witalnych o różnych cennych właściwościach i wartościach spożywczych.
BIO HIBISKUS (Hibiscus sabdariffa) KWIAT POCIĘTY Hibiskus jest rodzajem krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. Należy do niego ok. 220 gatunków pochodzących z obszarów o ciepłym klimacie.
Zawarta w produkcie inulina jest naturalnie występującym cukrem z korzenia cykorii. Charakteryzuje się niską kalorycznością i nie podnosi poziomu cukru we krwi. Zawarta w niej oligofruktoza (fruktooligosacharyd (FOS)) nie podlega trawieniu.
Jabłczan magnezu jest jedną z najlepiej przyswajalnych form magnezu. Jabłczan magnezu jest połączeniem dwóch składników: kwasu jabłkowego oraz magnezu. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni, pomaga w prawidłowej syntezie białka, w utrzymaniu równowagi...
Kalamegha (Andrographis paniculata) posiada wyjątkowo gorzki smak. Andrographis paniculata - jest rośliną zielną z rodziny Acanthaceae. Osiąga wysokość nawet do 1 m, rośnie w wilgotnych, zacienionych miejscach w Indiach, na Sri Lance, Pakistanie i w Indonezji.
Ekologiczny, bioaktywny, bezglutenowy, bezmleczny, bezalkoholowy, nieklarowany, niepasteryzowany, bez dodatku cukru i substancji słodzących koncentrat napoju probiotycznego z fermentacji ziołowo - owocowej. Zawiera 600 milionów żywych bakterii probiotycznych wysokiej jakości w dziennej porcji.
Ekologiczny, bioaktywny, nieklarowany, niepasteryzowany, bezglutenowy, bezmleczny, bezalkoholowy, bez dodatku cukru suplement diety. Zawiera kompleks żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych.
Kurkuma używana jest w kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa. Kurkuma pozyskiwana jest z rośliny zwanej ostryżem, znanej również jako szafranica, szafran indyjski, żółcień, lub żółty imbir.