Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy.
Bio Melisa Lekarska (Melissa officinalis) ziele pocięte Melisa lekarska to trwała bylina osiągająca do 60 cm wysokości. Pochodzi znad terenów morza Śródziemnego, Północnej Afryki oraz Wschodniej Azji. Jej liście są zielone, lekko zaokrąglone i sercowate, łodyga jest czterokanciasta i wzniesiona, w kolorze zielonym z delikatnymi odcieniami fioletu.
BIO MORINGA OLEJODAJNA LIŚCIE MIELONE (Moringa oleifera) Moringa olejodajna to gatunek drzewa tropikalnego z rodziny moringowatych, pochodzący z Północno – Zachodnich Indii i Pakistanu. Jest to drzewo odporne na suszę, udomowione także w innych krajach Azji, w Afryce i Ameryce Południowej.
BIO MORINGA OLEJODAJNA (Moringa oleifera) LIŚCIE DROBNO POCIĘTE Moringa olejodajna to gatunek drzewa tropikalnego z rodziny moringowatych, pochodzący z Północno - Zachodnich Indii i Pakistanu. Jest to drzewo odporne na suszę, udomowione także w innych krajach Azji, w Afryce i Ameryce Południowej.
BIO MORINGA OLEJODAJNA (Moringa oleifera) TABLETKI Moringa olejodajna to gatunek drzewa tropikalnego, pochodzący z podnóża Himalajów z północno – zachodnich Indii i Pakistanu. Jest to drzewo odporne na suszę, udomowione także w Azji, w Afryce i Ameryce Południowej. Wykorzystywana od wieków w Ajurwedzie oraz zaliczona do grupy superfoods.
Morwa biała liście pocięte (Morus alba) to gatunek drzewa liściastego. Liście po zaparzeniu i wypiciu tworzą cienką warstwę na ściance jelit, która spowalnia wchłanianie cukrów, przez co są wydalane.
Papaja (Carica papaya) zwana inaczej melonowcem właściwym jest drzewem podobnym do palmy, pochodzi z Ameryki Środkowej, gdzie jest uprawiana od najdawniejszych czasów. Kwitnie i owocuje przez cały rok. Dzisiaj hoduje się ją w całej strefie międzyzwrotnikowej. Liście papai charakteryzują się zawartością papainy.
Pieprz czarny należy do rodziny pieprzowatych, jest naturalną przyprawą, wywodzącą się z Indii. Stosowany jest od wieków w celu przyprawiania potraw. Zawarte w nim olejki eteryczne i alkaloidy piperyny nadają mu charakterystyczny, palący smak.
Pieprz zielony uzyskuje się poprzez suszenie przy użyciu niskich temperatur, dzięki czemu zachowuje swój naturalny jasnozielony kolor i pikantny smak.
Płatki róży czerwonej charakteryzują się intensywnym różanym zapachem oraz słodkim smakiem. Idealnie nadają się do zaparzania jako herbatka, dekorowania deserów, napojów itp.