Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Rukiew wodna, rzeżucha wodna (Nasturtium officinale) w smaku - ostra i korzenna, podobna do rzodkiewki. Stosowana w kuchni jako dodatek do sałatek, zup i innych potraw oraz tworzenia mieszanek przyprawowych.
Rukiew wodna jako przyprawa stosowana jest już od czasów starożytnych. Należy do rodziny kapustowatych przez co świetnie komponuje i uzupełnia z innymi roślinami z tego gatunku. Warto dodać ją do kapuśniaku, sałatki czy koktajlu warzywnego.
Składniki: 100% rukiew wodna, pocięta.
Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, zup i innych potraw, po wcześniejszym namoczeniu w wodzie od 5 do 10 min.
Wartości odżywcze:
składnik | zawartość z 100 g |
wartość energetyczna | 11 kcal/46 kJ |
tłuszcze | 0,1 g |
w tym: | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,027 g |
węglowodany | 1,29 g |
w tym: | |
- cukry | 0,2 g |
białko | 2,3 g |
Zastosowanie: kuchnia wege, kuchnia tradycyjna