Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
Galgant cały jest rośliną rosnącą przeważnie w południowych Chinach. Głównymi składnikami chemicznymi są lotny olej, diaryheptanoid, sterole i flawonoidy.
Miłorząb Japoński - jedno z najstarszych drzew na świecie, które w Chinach uważane jest za święte zioło. Używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale i w chińskiej kuchni.
Ginkgo (Miłorząb Japoński) Ginkgo Biloba - roślina której liście pochodzą z najstarszego, żyjącego drzewa na świecie. W Chinach uważana jest za święte zioło i używane jest zarówno w medycynie tradycyjnej, jak i w chińskiej kuchni.
Gotu Kola (Wąkrota azjatycka) - Centella asiatica – aromatycznie pachnącą rośliną z rodziny baldaszkowatych (Umbeliferaceae) znana od tysięcy lat w Ajurwedzie.
BIO HIBISKUS (Hibiscus sabdariffa) KWIAT POCIĘTY Hibiskus jest rodzajem krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. Należy do niego ok. 220 gatunków pochodzących z obszarów o ciepłym klimacie.
Kwiat hibiskusa zwany inaczej ketmią szczawiową, malwą sudańską. Z jego mięsistych, czerwonych działek kielicha sporządza się herbaty owocowe i napoje (między innymi karkade). Działa orzeźwiająco.
HORTENSJA Hydrangea arborescens KORZEŃ POCIĘTY Hortensje jest głównie rośliną ozdobną, można ją spotkać w ogrodach jako krzew o barwnych kwiatach. Korzeń hortensji charakteryzuje się zawartością między innymi saponin, flawonoidów (kwarcetyna, kempferol), olejków eterycznych, izokumaryny (hydrangenol, hydrangina), alkaloidów.
Ostrokrzew gujański (Ilex Guayusa) nazywany również siostrą yerba mate, pochodzi z Amazońskiej dżungli, gdzie przez plemię Kichawa wykorzystywana jest od tysięcy lat. Picie naparu z rośliny stanowi plemienną tradycję.
Imbir jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący, cytrynowo-słodkawy smak i korzenny aromat. Przyprawę można stosować do sosów ziołowych, mięs i zup. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw.