Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Zdrowa dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, dostosowana do poziomu życiowej aktywności i bogata w witaminy. Trudno spełnić ten ostatni warunek, kiedy na sklepowych półkach brakuje świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, uprawianych z troską o wysoką jakość końcową. Mogą one zostać wzbogacone przez bio kapsułki, które są stworzone z naturalnych składników.
W zimowych miesiącach, gdy ludzki organizm jest narażony na znaczący spadek odporności, warto sięgnąć po produkty będące źródłem witaminy C.
Zdrowa kuchnia bazuje na najwyższej jakości produktach. Ogromną rolę odgrywają więc świeże warzywa, owoce z naturalnych upraw, oraz inne produkty wolne od chemicznych substancji i dobrej jakości ryby, ze sprawdzonych źródeł. Cennym urozmaiceniem smacznej kuchni są niewątpliwie zioła. Wystarczy zaledwie szczypta, aby potrawa zyskała głębię smaku i aromatu.
Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów, rośnie również popularność naturalnych środków.
Należy pamiętać, że zarówno zioła wspomagające, bio kapsułki, jak również zdrowe zioła nie zastępują zbilansowanej diety, a jedynie stanowią jej cenne uzupełnienie w dzisiejszym świecie słabych jakościowo produktów spożywczych o niskiej zawartości witamin, minerałów oraz innych ważnych składników.
Dzika róża to gatunek krzewu z rodziny różowatych. Można ją spotkać w Europie na terenach do 1500 m n.p.m., w Afryce Północnej, Azji, na Wyspach Kanaryjskich oraz na Maderze. Rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej Zelandii. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Charakteryzuje się między innymi wysoką zawartością naturalnej witaminy C.
Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.
BIO DZIKA RÓŻA (Rosa canina) SKÓRKA MIELONA Róża dzika jest gatunkiem krzewu z rodziny różowatych. Występuje na obszarach umiarkowanych i ciepłych półkuli północnej. Można ją spotkać prawie w całej Europie, na terenach do 1500 m n.p.m., w Afryce Północnej, na Wyspach Kanaryjskich, na Maderze, w Azji, rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej...
Dzika róża (Rosaceae) występuje jako kolczasty krzew lub pnącze z rodziny różowatych na półkuli północnej. Ma liście złożone, a owoce - szupinkowe. Owoce dzikiej róży są źródłem około 130 związków chemicznych, najbogatszym źródłem w owocach jest witamina C.
Erytrytol jest substancją, która w naturalnym środowisku występuje w niektórych owocach, winie, owocach morza, wodorostach czy porostach.
Erytrytol + Stewia ekstrakt = MIX (erytrytol + glikozydy stewiolowe). Dzięki glikozydom stewiolowym, erytryto mix jest idealny do wypieków, 100% bezpieczny dla cukrzyków. Stosowany jak normalny cukier, przypomina go również z wyglądu.
Galgant (Alpinia lekarska) jest jednym z ziół polecanych w diecie Świętej Hildegardy. Kłącza galgantu zawierają olejki eteryczne - alpinon i galganol, odpowiedzialne za ostro - gorzki smak, który przypomina nieco smak imbiru. Jako przyprawy używa się zwykle drobno zmielonych, wysuszonych kłączy.
Galgant cały jest rośliną rosnącą przeważnie w południowych Chinach. Głównymi składnikami chemicznymi są lotny olej, diaryheptanoid, sterole i flawonoidy.
Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) to jedno z najstarszych drzew na świecie. W Chinach jego liście uważane są za święte zioło. Jest używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale również w kuchni chińskiej. Ginkgo charakteryzuje się zawartością między innymi flawonoidy, bioflawony, terpeny, hydroksykwasy, steroidy.
Miłorząb Japoński - jedno z najstarszych drzew na świecie, które w Chinach uważane jest za święte zioło. Używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale i w chińskiej kuchni.