Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Zdrowa dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, dostosowana do poziomu życiowej aktywności i bogata w witaminy. Trudno spełnić ten ostatni warunek, kiedy na sklepowych półkach brakuje świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, uprawianych z troską o wysoką jakość końcową. Mogą one zostać wzbogacone przez bio kapsułki, które są stworzone z naturalnych składników.
W zimowych miesiącach, gdy ludzki organizm jest narażony na znaczący spadek odporności, warto sięgnąć po produkty będące źródłem witaminy C.
Zdrowa kuchnia bazuje na najwyższej jakości produktach. Ogromną rolę odgrywają więc świeże warzywa, owoce z naturalnych upraw, oraz inne produkty wolne od chemicznych substancji i dobrej jakości ryby, ze sprawdzonych źródeł. Cennym urozmaiceniem smacznej kuchni są niewątpliwie zioła. Wystarczy zaledwie szczypta, aby potrawa zyskała głębię smaku i aromatu.
Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów, rośnie również popularność naturalnych środków.
Należy pamiętać, że zarówno zioła wspomagające, bio kapsułki, jak również zdrowe zioła nie zastępują zbilansowanej diety, a jedynie stanowią jej cenne uzupełnienie w dzisiejszym świecie słabych jakościowo produktów spożywczych o niskiej zawartości witamin, minerałów oraz innych ważnych składników.
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składników pozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Sangre de drago (Croton lechleri), dragon's blood - smocza krew w postaci płynnego lateksu z kory amazońskiego drzewa.
Wytłoczony sok poddany opatentowanemu, niezwykle delikatnemu procesowi suszenia w temperaturze między 4 °C a 30 °C przy jednoczesnym wykluczeniu tlenu. Podczas procesu suszenia bioaktywne odwodnienie tworzy silne powłoki ochronne wokół poszczególnych cząstek, co chroni i zachowuje składniki odżywcze, kolor oraz smak.
Ekologiczny sok wyciskany ze świeżo zebranej, organicznej lucerny, która została poddana niezwykle delikatnemu, opatentowanemu procesowi suszenia z wykluczeniem tlenu w temperaturze między 4 °C a 30 °C, który pozwala zachować wszystkie dobroczynne wartości wyciśniętego soku. Produkt jest odpowiedni dla wegan, bez GMO, jest surowy (RAW), HALAL oraz koszerny.
Surowy Bio sok z młodego jęczmienia 33:1 powstaje ze świeżo ściętych, ekologicznych, młodych pędów jęczmienia, z których wyciska się sok, a następnie poddaje się niezwykle delikatnemu, opatentowanemu procesowi suszenia pozwalającemu na zachowanie dobroczynnych właściwości oraz wartości odżywczych.
Sól Epsom (sól gorzka, siarczan magnezu siedmiowodny, sól rzymska) to nieorganiczny związek chemiczny. Swoją nazwę zawdzięcza miejscowości Epsom w Anglii, gdzie była w dawnych wiekach odparowywana z tryskających tam źródeł.
Kłodawska sól potasowo - magnezowa do kąpieli, naturalna, bez dodatków. Bogata w minerały i pierwiastki śladowe.
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce, w Kłodawie. Charakteryzuje się najwyższą czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Organiczny ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej standaryzowany na 30% zawartości polisacharydów.
BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA (Hericium erinaceus) Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) to gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. Występuje głównie w Japonii oraz Chinach, gdzie jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa). Soplówka jest zaliczana do grupy adaptogenów.