Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Dyptam (Dictamnus albus) jest jedną z najbardziej cenionych przypraw znajdujących się diecie Świętej Hildegardy. Dyptam może wzbogacić smak wielu potraw.
Dzika róża to gatunek krzewu z rodziny różowatych. Można ją spotkać w Europie na terenach do 1500 m n.p.m., w Afryce Północnej, Azji, na Wyspach Kanaryjskich oraz na Maderze. Rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej Zelandii. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Charakteryzuje się między innymi wysoką zawartością naturalnej witaminy C.
Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.
BIO DZIKA RÓŻA (Rosa canina) SKÓRKA MIELONA Róża dzika jest gatunkiem krzewu z rodziny różowatych. Występuje na obszarach umiarkowanych i ciepłych półkuli północnej. Można ją spotkać prawie w całej Europie, na terenach do 1500 m n.p.m., w Afryce Północnej, na Wyspach Kanaryjskich, na Maderze, w Azji, rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej...
Erytrytol jest substancją, która w naturalnym środowisku występuje w niektórych owocach, winie, owocach morza, wodorostach czy porostach.
Erytrytol + Stewia ekstrakt = MIX (erytrytol + glikozydy stewiolowe). Dzięki glikozydom stewiolowym, erytryto mix jest idealny do wypieków, 100% bezpieczny dla cukrzyków. Stosowany jak normalny cukier, przypomina go również z wyglądu.
Galgant (Alpinia lekarska) jest jednym z ziół polecanych w diecie Świętej Hildegardy. Kłącza galgantu zawierają olejki eteryczne - alpinon i galganol, odpowiedzialne za ostro - gorzki smak, który przypomina nieco smak imbiru. Jako przyprawy używa się zwykle drobno zmielonych, wysuszonych kłączy.
Galgant cały jest rośliną rosnącą przeważnie w południowych Chinach. Głównymi składnikami chemicznymi są lotny olej, diaryheptanoid, sterole i flawonoidy.
Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) to jedno z najstarszych drzew na świecie. W Chinach jego liście uważane są za święte zioło. Jest używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale również w kuchni chińskiej. Ginkgo charakteryzuje się zawartością między innymi flawonoidy, bioflawony, terpeny, hydroksykwasy, steroidy.