Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składników pozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Wytłoczony sok poddany opatentowanemu, niezwykle delikatnemu procesowi suszenia w temperaturze między 4 °C a 30 °C przy jednoczesnym wykluczeniu tlenu. Podczas procesu suszenia bioaktywne odwodnienie tworzy silne powłoki ochronne wokół poszczególnych cząstek, co chroni i zachowuje składniki odżywcze, kolor oraz smak.
Ekologiczny sok wyciskany ze świeżo zebranej, organicznej lucerny, która została poddana niezwykle delikatnemu, opatentowanemu procesowi suszenia z wykluczeniem tlenu w temperaturze między 4 °C a 30 °C, który pozwala zachować wszystkie dobroczynne wartości wyciśniętego soku. Produkt jest odpowiedni dla wegan, bez GMO, jest surowy (RAW), HALAL oraz koszerny.
Tabletki prasowane na zimno z ekologicznego soku ze świeżych, młodych ekologicznych pędów jęczmienia. Sok poddany procesowi suszenia, który jest niezwykle delikatny, dzięki czemu zachowane są wszystkie mikro oraz makroelementy młodego jęczmienia.
Surowy Bio sok z młodego jęczmienia 33:1 powstaje ze świeżo ściętych, ekologicznych, młodych pędów jęczmienia, z których wyciska się sok, a następnie poddaje się niezwykle delikatnemu, opatentowanemu procesowi suszenia pozwalającemu na zachowanie dobroczynnych właściwości oraz wartości odżywczych.
Różowa sól kłodawska, naturalna, niejodowana. Wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się wysoką czystością.
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce, w Kłodawie. Charakteryzuje się najwyższą czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Organiczny ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej standaryzowany na 30% zawartości polisacharydów.
BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA (Hericium erinaceus) Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) to gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. Występuje głównie w Japonii oraz Chinach, gdzie jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa). Soplówka jest zaliczana do grupy adaptogenów.
Ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej ≥ 35% beta-glukanów i 20% polisacharydów.
Ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej ≥ 30% polisacharydów.