Fasola Mung nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 12,00 zł

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu naszej rośliny - fasoli mung, w którym to substancje zapasowe  – między innymi te zgromadzone w nasionach - są rozkładane na łatwo przyswajalne związki proste. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substratów dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki są bogate w takie składniki, jak: witaminy A, B, C, E, H. Zawierają też duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz cynku, selenu, jak również mikroelementy. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są bardzo dobrze przyswajalne.

Składniki: 100 % fasola mung (Vigna radiata), nasiona do kiełkowania.

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez około 24 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po kilku dniach nadają się do spożycia.

Napisz opinię

Fasola Mung nasiona do kiełkowania

Fasola Mung nasiona do kiełkowania

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu naszej rośliny - fasoli mung, w którym to substancje zapasowe  – między innymi te zgromadzone w nasionach - są rozkładane na łatwo przyswajalne związki proste. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.