Koncentrat BIO napoju probiotycznego Czystek i Dzika Róża

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 34,19 zł

Organiczny koncentrat z pozytywnymi kulturami bakterii probiotycznych.

BIO KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO - CZYSTEK I SKÓRKA DZIKIEJ RÓŻY

Produkt nieklarowany, niepasteryzowany.

Napój produkowany jest w naturalnym, tradycyjnym procesie fermentacji. Zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych (min 2x100000000 jtk/ml) w tym Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. lactis, L. plantarum, Bifidobakterium longum, B. breve, B. infantis Steptococus thermophilus oraz antyoksydanty. Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.

Napoje probiotyczne serii NatVita zalecane są jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków oraz w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są także osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii. Niemniej jednak produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim metabolity bakterii fermentacji mlekowej oraz antyutleniacze, dlatego nie wymaga pasteryzacji.

Produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry.

Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych koncentratów probiotycznych, to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Nasze koncentraty charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem REDOX kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko spotykaną na rynku napojów.

Probiotyki polecamy w połączeniu z Prebiotykami (np. inulina, banany itd.)

Probiotyki = pozytywne bakterie jelit

Prebiotyki = pożywienie dla bakterii probiotycznych


Składniki: naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (2x100000000 jtk/ml) - (66,6%), ekstrakt procesu fermentacji roślin (33,3%) w tym: bio ziela czystka (Cistus incanus) (33,0%), bio owocu (skórki) dzikiej róży (33,0%), bio liści jeżyny (17,0%), bio trawy cytrynowej (17,0%), oraz bio melasa z trzciny cukrowej.

Sposób spożycia: 1 porcję koncentratu rozcieńczyć w 50-200 ml wody. Dorośli: 3 porcje koncentratu po 10 ml dziennie. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 3 porcje koncentratu po 5 ml dziennie. Nie możliwe jest przedawkowanie preparatu. Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć. Stosować przed, po lub w trakcie spożywania posiłku, natomiast najbardziej optymalne jest stosowanie probiotyku w trakcie spożywania posiłku.

Uwagi i zalecenia: mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Produkt jest suplementem diety i nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie.

Przechowywanie: butelkę po otwarciu oraz butelkę oryginalnie zamkniętą, przechowywać w miejscu chłodnym i zacienionym. Optymalny zakres temperatury dla produktu to od 2°C do 20°C. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Kraj Pochodzenia: Polska

2018-05-08
Ocena 

    Super

    Bardzo dobrej jakości koncentrat probiotyczny.

    Napisz opinię!

    Napisz opinię

    Koncentrat BIO napoju probiotycznego Czystek i Dzika Róża

    Koncentrat BIO napoju probiotycznego Czystek i Dzika Róża

    Organiczny koncentrat z pozytywnymi kulturami bakterii probiotycznych.