Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Jabłczan magnezu jest jedną z najlepiej przyswajalnych form magnezu. Jabłczan magnezu jest połączeniem dwóch składników: kwasu jabłkowego oraz magnezu. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni, pomaga w prawidłowej syntezie białka, w utrzymaniu równowagi...
Szałwia (Salvia officinalis) kwitnie od maja do czerwca, występuje w krajach znajdujących się w strefach przybrzeżnych Morza Śródziemnego. Od dawna ceniona jest w ziołolecznictwie. Swoje zastosowanie znajduje również w kuchni jako przyprawa do dań mięsnych.
Bio Lucerna siewna (Medicago sativa L.) należy do bylin o motylkowatych kwiatach. Od wieków stosowana jako pasza dla zwierząt lub zioło.
Aminokwas stosowany w celu wspomagania funkcjonowania organizmu. Jest prekursorem glutationu,wspiera pracę wątroby, układu odpornościowego oraz oddechowego. Posiada właściwości detoksykacyjneoraz antyoksydacyjne.
Neem ze względu na swoje substancje aktywne, doceniony i wykorzystywany w medycynie ajurwedyjskiej oraz w celach ceremonialnych.
Organiczny olej pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno z miąższu owoców orzechów włoskich. Charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem oraz słodkim aromatem. Idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek oraz dressingów na zimno. Olej orzechowy jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNTK).
Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica) to gatunek rośliny z rodziny pokrzywowatych (Urticaceae). Rośnie w wilgotnych lasach i zaroślach oraz bardzo często, jako gatunek synantropijny, na żyznych siedliskach ruderalnych.
Żeń-szeń koreański czerwony wykorzystywany jest w od kilku tysięcy lat, jest uważany za króla żeń-szeni. Odmiana czerwona pozyskiwana jest z całego korzenia.
Ostrokrzew gujański (Ilex Guayusa) nazywany również siostrą yerba mate, pochodzi z Amazońskiej dżungli, gdzie przez plemię Kichawa wykorzystywana jest od tysięcy lat. Picie naparu z rośliny stanowi plemienną tradycję.
Bertram zwany jest również pierściennikiem lekarskim, spotkać można w odmienię ostrej i łagodnej. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Roztwór błękitu metylenowego z wodą strukturyzowaną o najwyższej, dostępnej czystości (jakości) zgodnej z normami Farmakopei Europejskiej. Błękit metylenowy 1%, wodny, jest wszechstronnym roztworem używanym w różnych zastosowaniach, w tym w histologii, mikrobiologii i biologii.