Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie ...
Sezon jesienno-zimowy wiąże się ze wzrostem zachorowań na wszelakie infekcje. Szczególnie podatne na choroby są dzieci, osoby w podeszłym wieku oraz z zaburzoną pracą układu immunologicznego. Chorowanie niesie ze sobą wiele nieprzyjemnych dolegliwości i wymaga często długotrwałego i kosztownego leczenia. Z tego powodu warto zadbać o wzmocnienie odporności, które pomoże uchronić się przed problemami zdrowotnymi.
Aby wspomóc procesy obronne organizmu warto sięgnąć po naturalne środki na odporność. Znajdziemy w nich wiele organicznych składników. Regularnie stosowane skutecznie wspomogą prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Szukając sposobu na wspomaganie odporności, warto sięgnąć po acerolę. Zawiera ona aż 18% naturalnej witaminy C, doskonale wspiera system immunologiczny. Polecane jest łączenie jej z kwasem L-askorbinowym. Dużą zawartość tego ważnego składnika znajdziemy również w suszonych liściach malin.
Chcąc wspomóc swoją odporność można wypróbować np. Colostrum, askorbinian sodu, bio chlorelle, cordyceps.
Roślinami wspierającymi odporność są zioła, takie jak między innymi czystek. Podawany w formie herbatki może być z powodzeniem stosowany już u małych dzieci. Dorośli mogą także zdecydować się na przyjmowanie czystka w kapsułkach.
Preparaty dedykowane do wspomagania układu immunologicznego są dostępne w różnych formach – tabletek, kapsułek, proszku, olei, pociętych ziół czy suszonych owoców. Dzięki temu można łatwo dopasować konkretny produkt do wieku oraz preferencji osoby przyjmującej naturalne środki na odporność. Warto po nie sięgać regularnie, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.
Bazylia święta (Ocimum sanctum) znana również pod nazwą bazylia azjatycka oraz bazylia tulsi, pochodzi z Indii i osiąga wysokość ok. 60 cm. Posiada zielone liście, aromatyczny smak i charakterystyczny zapach. Polecana jest jako dodatek do sałatek, sosów, zup i mięsa. Bardzo często możemy spotkać ją w daniach kuchni włoskiej, zwłaszcza na pizzy i jako...
Berberys (Berberis vulgaris) występuje w stanie dzikim w Europie, zadomowił się głównie w Skandynawii i na Wyspach Brytyjskich, za to w Południowych i Środkowych Niemczech występuje rzadko i w rozproszeniu.
Bertram zwany jest również pierściennikiem lekarskim, spotkać można w odmienię ostrej i łagodnej. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Morszczyn pęcherzykowaty zawiera naturalny jod. Jod pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych i prawidłowego metabolizmu energetycznego. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i tarczycy oraz przyczynia się do zachowania zdrowej skóry.
Grzyb chaga (Inonotus obliquus) nazywany jest również grzybem nieśmiertelności lub darem boga. Wykorzystywany od lat przez Rosjan i Chińczyków. Występuje na pniach brzozy w chłodniejszych strefach klimatycznych.
Grzyb chaga (Inonotus obliquus) znany jest również pod nazwą grzyb nieśmiertelności lub dar boga. Wykorzystywany jest od lat przez Rosjan i Chińczyków. Występuje na pniach brzozy w chłodniejszych strefach klimatycznych.
Chlorek magnezu jest źródłem magnezu, dzięki czemu pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowy i mięśni, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Chlorella to zielenice występujące niemal na całej ziemi. Jej poszczególne gatunki (jest ich około 100) można znaleźć zarówno w wodach słodkich, jak i w morzach oraz oceanach. Ich komórki chronione są warstwą, zawierającą chitosan. Produkt posiada wysoką zawartość białka, błonnika oraz jest źródłem takich minerałów jak fosfor, potas i żelazo.
Chlorella to zielenice występujące niemal na całej ziemi. Jej poszczególne gatunki można znaleźć zarówno w wodach słodkich, jak i w morzach oraz oceanach. Produkt posiada wysoką zawartość białka i błonnika oraz jest źródłem takich minerałów jak żelazo, potas i fosfor.
Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produktcharakteryzuje się 60 % współczynnikiem immunoglobulin (IgG) i został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji oraz procesowi liofilizacji, dzięki czemu zostały zachowane wszystkie dobroczynne wartości produktu.
Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt charakteryzuje się > 30-40 % zawartością immunoglobulin (IgG), został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji oraz procesowi liofilizacji, dzięki czemu zostały zachowane wszystkie dobroczynne wartości produktu.
Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt charakteryzuje się > 30-40 % zawartością immunoglobulin (IgG), został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji. Produkt pobrany z pierwszego oraz drugiego dojenia, w taki sposób by młode ciele otrzymało...