Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
Bio młody jęczmień zwany zieloną żywnością i zielonym mlekiem, to naturalny produkt. Zawiera witaminy, białko oraz składniki minerale. Polecany osobom w każdym wieku.
Bio Trawa Pszeniczna uprawy ekologicznej to źródło minerałów, enzymów, aminokwasów i witamin.
Tribulus, tak zwany buzdyganek naziemny, to roślina pnąca występująca w klimacie umiarkowanym i tropikalnym – w Stanach Zjednoczonych, Meksyku, wschodniej Europie, Indiach i Chinach.
Vilcacora (Uncaria tomentosa) znana jako Cat's claw (koci pazur) pochodzi z Ameryki Południowej. Roślina osiąga długość do 30 metrów, u nasady ogonków liściowych wyrastają wygięte w dół kolce, jej liście są eliptyczne oraz ostro zakończone, na spodniej stronie pokryte delikatnymi włoskami. Charakteryzują się małymi, jasnożółtymi kwiatami. Poleca się...
BIO Vita Biosa Eliksir to oryginalna mieszanka 19 organicznych wyciągów roślinnych oraz organicznej melasy poddanych procesowi fermentacji bakteriami kwasu mlekowego prosto z Danii. Zawiera cenne olejki eteryczne, ponad 40 mikroelementów oraz pożyteczne mikroorganizmy i probiotyki z uprawy ekologicznej.
Werbena nazywana również witułką, charakteryzuje się czterokanciastą łodygą z szerokimi brzegami. Dolne liście są jajowate, a środkowe trójdzielne, kwiaty są zgrupowane w podłużnym kwiatostanie. Stosowana od wieków jako roślina lecznicza, przyprawa oraz ozdoba. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Żeń-Szeń Koreański czerwony (Korean Ginseng, Wszechlek) wysętpuje m.in. na terenie Chin i Korei. Jego korzeń oże być przyjmowany w postaci naparu.
Żeń-szeń Koreański jest niewielką rośliną wieloletnią, która rośnie na północnych terenach leśnych, w Północnych Chinach, Mandżurii i Korei. Korzeń żeń-szenia koreańskiego jest używany do przyrządzania naparów, nalewek oraz herbat.
Żeń-Szeń Syberyjski (Eleutherococcus senticosus) znany również pod nazwą eleuterokok kolczasty występuje dziko we wschodniej Syberii, Korei, północnych prowincjach Chin oraz na Sachalinie w Japonii. Charakteryzuje się zawartością około 200 substancji aktywnych między innymi ginsenozydów, glikozydów (eleuterozydy), witaminy, minerały, pierwiastki śladowe.
Żeń-szeń syberyjski (Eleutherococcus senticosus) charakteryzuje się zawartością około 200 substancji aktywnych między innymi ginsenozydów, glikozydów (eleuterozydy), witaminy, minerały, pierwiastki śladowe. Łacińska nazwa „senticosus” znaczy kolczasta, ponieważ łodygi rośliny pokryte są około 5 milimetrowymi, iglastymi kolcami.
Żeń Szeń syberyjski (Eleutherococcus senticosus) to roślina występująca na terenie Północno-Wschodniej Azji. Krzak żeń szenia o wysokości 2 do 3 metrów, rzadko dochodzący do 7 metrów. Łacińska nazwa „senticosus” znaczy kolczasta, ponieważ łodygi rośliny pokryte są około 5 milimetrowymi, iglastymi kolcami.
Jest to mieszanka ziół według Marii Treben, w której skład wchodzą: piołun, korzeń arcydzięgla, manna, korzeń kurkumy, senes, korzeń rabarbaru, korzeń dziewięćsiłu, mirra, kamfora, szafran, kardamon, kozłek lekarski, cynamon.