Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce, w Kłodawie. Charakteryzuje się najwyższą czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Bio szafran pozyskuje się z kwiatów szafranu uprawnego (Crocus saticus), obecnie uważany jest za jedną z najdroższych przypraw świata. Z każdego kwiatu pozyskuje się ręcznie trzy znamiona słupków kwiatowych, które następnie są suszone. Szafran wykorzystywany jest jako część składowa przypraw oraz kosmetyków. Charakteryzuje się wyjątkowym, silnym aromatem...
Szafran pozyskuje się z kwiatów szafranu uprawnego (Crocus sativus), obecnie uważany jest za jedną z najdroższych przypraw świata. Z każdego kwiatu pozyskuje się ręcznie trzy znamiona słupków kwiatowych, które następnie są suszone. Szafran wykorzystywany jest jako część składowa przypraw oraz kosmetyków. Charakteryzuje się wyjątkowym, silnym aromatem oraz...
Szałwia (Salvia officinalis) kwitnie od maja do czerwca, występuje w krajach znajdujących się w strefach przybrzeżnych Morza Śródziemnego. Od dawna ceniona jest w ziołolecznictwie. Swoje zastosowanie znajduje również w kuchni jako przyprawa do dań mięsnych.
Tarczyca Bajkalskanależy do rodziny jasnotowatych. Rośnie w Azji Wschodniej Europie i Rosji. Roślina jest również nazywana HuangQin. Huang w języku chińskim oznacza kolor żółty, natomiast Qin to określenie trzciny.
Tarczyca Bocznokwiatowa (Scutellaria lateriflora). Naturalnie występuje na podmokłych obszarach Ameryki Północnej. Posiada jasnoniebieskie kwiaty.
Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) przez Chińczyków nazywany Huang Qi. Zioło o słodkim smaku, spożywane najczęściej w postaci herbaty. Może stanowić dodatek do potraw i napojów.
Trawa cytrynowa (Cymbopogon citratus) to przyprawa znakomicie zastępująca cytrynę. Stosowana do deserów, sosów, zup, naparów herbacianych itp. Napar przygotowany z trawy cytrynowej jest znakomitym napojem.
Bio młody jęczmień zwany zieloną żywnością i zielonym mlekiem, to naturalny produkt. Zawiera witaminy, białko oraz składniki minerale. Polecany osobom w każdym wieku.
Bio Trawa Pszeniczna uprawy ekologicznej to źródło minerałów, enzymów, aminokwasów i witamin.
Tribulus, tak zwany buzdyganek naziemny, to roślina pnąca występująca w klimacie umiarkowanym i tropikalnym – w Stanach Zjednoczonych, Meksyku, wschodniej Europie, Indiach i Chinach.
Vilcacora (Uncaria tomentosa) znana jako Cat's claw (koci pazur) pochodzi z Ameryki Południowej. Roślina osiąga długość do 30 metrów, u nasady ogonków liściowych wyrastają wygięte w dół kolce, jej liście są eliptyczne oraz ostro zakończone, na spodniej stronie pokryte delikatnymi włoskami. Charakteryzują się małymi, jasnożółtymi kwiatami. Poleca się...