Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Zdrowa dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, dostosowana do poziomu życiowej aktywności i bogata w witaminy. Trudno spełnić ten ostatni warunek, kiedy na sklepowych półkach brakuje świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, uprawianych z troską o wysoką jakość końcową. Mogą one zostać wzbogacone przez bio kapsułki, które są stworzone z naturalnych składników.
W zimowych miesiącach, gdy ludzki organizm jest narażony na znaczący spadek odporności, warto sięgnąć po produkty będące źródłem witaminy C.
Zdrowa kuchnia bazuje na najwyższej jakości produktach. Ogromną rolę odgrywają więc świeże warzywa, owoce z naturalnych upraw, oraz inne produkty wolne od chemicznych substancji i dobrej jakości ryby, ze sprawdzonych źródeł. Cennym urozmaiceniem smacznej kuchni są niewątpliwie zioła. Wystarczy zaledwie szczypta, aby potrawa zyskała głębię smaku i aromatu.
Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów, rośnie również popularność naturalnych środków.
Należy pamiętać, że zarówno zioła wspomagające, bio kapsułki, jak również zdrowe zioła nie zastępują zbilansowanej diety, a jedynie stanowią jej cenne uzupełnienie w dzisiejszym świecie słabych jakościowo produktów spożywczych o niskiej zawartości witamin, minerałów oraz innych ważnych składników.
Zawarta w produkcie inulina jest naturalnie występującym cukrem z korzenia cykorii. Charakteryzuje się niską kalorycznością i nie podnosi poziomu cukru we krwi. Zawarta w niej oligofruktoza (fruktooligosacharyd (FOS)) nie podlega trawieniu.
Inulina jest białym proszkiem występującym naturalnie w łodygach roślin, bulwach oraz kłączach. Ma słabo wyczuwalny słodki smak. Można ją wykorzystywać w kuchni. Jest prebiotykiem.
Jabłczan magnezu jest połączeniem dwóch składników: kwasu jabłkowego oraz magnezu. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni, przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Jabłczan magnezu jest jedną z najlepiej przyswajalnych form magnezu. Jabłczan magnezu jest połączeniem dwóch składników: kwasu jabłkowego oraz magnezu. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni, pomaga w prawidłowej syntezie białka, w utrzymaniu równowagi...
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) nazywany również ziołem nieśmiertelności pochodzi z dalekiego Wschodu. Swoją sławę zawdzięcza przede wszystkim prowincji Guizhou, znajdującej się na górzystym terenie południowych Chin.
Kalamegha (Andrographis paniculata) posiada wyjątkowo gorzki smak. Andrographis paniculata - jest rośliną zielną z rodziny Acanthaceae. Osiąga wysokość nawet do 1 m, rośnie w wilgotnych, zacienionych miejscach w Indiach, na Sri Lance, Pakistanie i w Indonezji.
Kalina koralowa (Viburnum opulus) jest krzewem występującym na terenie całej Polski (z wykluczeniem Tatr) w środkowo-zachodniej Azji, na Dalekim Wschodzie i w Ameryce Północnej. Jest cenioną rośliną ozdobną, która w okresie kwitnienia charakteryzuje się pięknymi kolorowymi kwiatostanami, a jesienią zachwyca intensywną barwą liści.
Karczoch zwyczajny (Cynara cardunculus) pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, obecnie uprawiany w całej Europie i Ameryce Północnej. Karczoch był używany już w starożytnym Rzymie, Egipcie oraz Grecji. W smaku przypomina szparagi.
Karczoch zwyczajny (Cynara cardunculus) pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, jednak obecnie jego uprawy można spotkać w całej Europie i Ameryce Północnej. Karczoch był stosowany już w starożytnym Rzymie, Egipcie oraz Grecji. W smaku przypomina szparagi. W ofercie posiadamy ekstrakt 15:1 z ziela karczocha w postaci kapsułek o pojemności 500 mg.