Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Zdrowa dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, dostosowana do poziomu życiowej aktywności i bogata w witaminy. Trudno spełnić ten ostatni warunek, kiedy na sklepowych półkach brakuje świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, uprawianych z troską o wysoką jakość końcową. Mogą one zostać wzbogacone przez bio kapsułki, które są stworzone z naturalnych składników.
W zimowych miesiącach, gdy ludzki organizm jest narażony na znaczący spadek odporności, warto sięgnąć po produkty będące źródłem witaminy C.
Zdrowa kuchnia bazuje na najwyższej jakości produktach. Ogromną rolę odgrywają więc świeże warzywa, owoce z naturalnych upraw, oraz inne produkty wolne od chemicznych substancji i dobrej jakości ryby, ze sprawdzonych źródeł. Cennym urozmaiceniem smacznej kuchni są niewątpliwie zioła. Wystarczy zaledwie szczypta, aby potrawa zyskała głębię smaku i aromatu.
Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów, rośnie również popularność naturalnych środków.
Należy pamiętać, że zarówno zioła wspomagające, bio kapsułki, jak również zdrowe zioła nie zastępują zbilansowanej diety, a jedynie stanowią jej cenne uzupełnienie w dzisiejszym świecie słabych jakościowo produktów spożywczych o niskiej zawartości witamin, minerałów oraz innych ważnych składników.
Tłoczony na zimno olej z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum). Charakteryzuje się gorzkim, orzechowym smakiem oraz żółto - brązową barwą.
Olej z surowych, łuskanych pestek dyni, tłoczony na zimno. Ciemnozielony-brązowy olej roślinny o orzechowym zapachu i smaku. Olej jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Do stosowania na zimno do sałatek, surówek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno.
Bio olej z wiesiołka pozyskiwany z wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis) metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się zawartością kwasów omega - 6: linolowy (LA) oraz gamma - linolenowy (GLA).
Naturalny olejek eteryczny z liści drzewa herbacianego (Melaleuca alternifolia leaf) o intensywnym, charakterystycznym ziołowo - leśnym zapachu (terpenowy, iglasty, mentolowy). Pozyskany został w procesie destylacji za pomocą pary wodnej, dlatego zachował wszystkie właściwości zawarte w liściach drzewa herbacianego.
Olejek eteryczny wytworzony ze świeżych liści eukaliptusa (Eucalyptus globulus leaf) za pomocą destylacji parą wodną. Olejek z eukaliptusa jest jednym z najbardziej popularnych i docenianych olejków.
Naturalny, lawendowy olejek eteryczny pozyskiwany z kwiatów lawendy wąskolistnej, lekarskiej. Charakteryzuje się, kwiatowym, przyjemnym, relaksującym zapachem.
Olejek do stosowania zewnętrznego stanowiący połączenie olejku magnezowego (88 ml) i nano złota (12 ml).
Olibanum - żywica pozyskiwana z drzew rodzaju Boswellia carteri rosnących na półpustyniach i obrzeżach pustyń Północno - Wschodniej Afryki oraz regionu Hadramaut na granicy Omanu i Jemenu.
Oliwa Magnezowa (Olejek Magnezowy), to połączenie chlorku magnezu i wody z systemu odwróconej osmozy. Magnez zawarty w olejku dobrze wchłaniany jest przez skórę. Oliwa Magnezowa jest przeznaczona do zastosowań zewnętrznych.
Połączenie kwasów Omega-3 z witaminami D3, K2 MK7 oraz E rozpuszczalnymi w tłuszczach. Omega-3 nienasycone kwasy tłuszczowe pozyskane z oleju rybiego. Zawierają kwas eikozapentaenowy (EPA)oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA).