Całe 

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru....

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru.

Nasze rodzime skarby

Często nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego ile dobrego znajduje się na naszych własnych ogródkach lub pobliskich łąkach. Korzystamy z bogatej oferty produktów sprowadzanych z najodleglejszych zakątków świata, wierząc, że to one pozwolą zachować nam długotrwałe zdrowie. Tymczasem również u nas nie brakuje wyjątkowych superfoods. Warto wcielić je do swojej diety, by uzupełnić ją w cenne składniki odżywcze. Nasze polskie owoce rosną tylko przez krótki czas w roku, dlatego warto zainteresować się ofertą produktów suszonych.

Suszony berberys to prawdziwe bogactwo antyoksydantów. Stanowi także bogate źródło witaminy C, która wspomaga odporność organizmu. Berberys stanowi świetny dodatek do codziennej owsianki.

Czarna porzeczka suszona oraz suszona dzika róża to dwa źródła witaminy C, dzięki czemu mówią o nich "pozytywne bomby ładujące dla odporności organizmu". Ponadto zawierają witaminy K, E oraz prowitaminę A, jak również antyoksydanty z grupy karotenoidów. Nadają się do sporządzania soków, nalewek oraz konfitur.

Do bardziej dzikich specjałów zaliczyć można głóg oraz jałowiec pospolity suszony. Te produkty doskonale sprawdzą się przy sporządzaniu soków i nalewek, ale również jako dodatek do mięs. Od setek lat wykorzystywane są w medycynie naturalnej.

Smakiem i aromatem zachwycają również suszone śliwki. To idealna słodycz jako przekąska oraz jako dodatek do deserów. Sprawdzają się również przy przyrządzaniu dań wytrawnych. Są źródłem witamin i składników mineralnych, takich jak witamina C, potas i wapń.

Podróż do egzotyki

Mamy również coś dla osób poszukujących nowych, bardziej egzotycznych smaków. Owoce suszone z krajów afrykańskich i azjatyckich również bogate są w wiele składników odżywczych. Przy tym cechują się bardziej słodkim smakiem, dlatego często są chętniej wybierane przez klientów.
Do najpopularniejszych owoców suszonych należą z pewnością rodzynki. Źródło potasu, magnezu, witaminy C oraz witaminy z grupy B.  Podobne właściwości mają suszone daktyle oraz figi.

Do znanych superfoods należą między innymi suszona morwa biała oraz noni. Jednym z najbogatszych znanych obecnie źródeł witaminy C są natomiast jagody Goji. Duże dawki magnezu i potasu znaleźć można natomiast w ziarnach kakaowca.

Gwarancja jakości i smaku

Wszystkie te oraz wiele innych owoców znaleźć można w sklepie NatVita. Co ważne, oferujemy w 100% owoce suszone bez cukru oraz innych zbędnych dodatków. Dostępne są u nas również suszone owoce z upraw ekologicznych posiadające certyfikaty BIO.

Więcej
Znaleziono produktów: 13
na stronie
33,90 zł
Produkt dostępny

Śliwki suszone z certyfikowanej uprawy ekologicznej, bez pestek. Charakteryzują się wyjątkowym smakiem oraz aromatem. Typ: Ashlock, 60/80  

Wyświetla 13 - 13 z 13 produktów

scanner