Koncentrat BIO napoju probiotycznego Czystek i Dzika Róża

BIO KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO - CZYSTEK I SKÓRKA DZIKIEJ RÓŻY - produkt nieklarowany, niepasteryzowany.
Napój produkowany jest w naturalnym, tradycyjnym procesie fermentacji. Zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych (min 2x100000000 jtk/ml) w tym Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. lactis, L. plantarum, Bifidobakterium longum, B. breve, B. infantis Steptococus thermophilus oraz antyoksydanty.
Organiczny koncentrat z pozytywnymi kulturami bakterii probiotycznych.
Produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry.
Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych koncentratów probiotycznych, to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Nasze koncentraty charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem REDOX kształtującym się na poziomie około 10 mV.
Probiotyki polecamy w połączeniu z Prebiotykami (np. inulina, banany itd.)
Probiotyki = pozytywne bakterie jelit
Prebiotyki = pożywienie dla bakterii probiotycznych
Suplement diety.
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji po 10 ml.
Składniki: naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (2x100000000 jtk/ml) - (66,6%), ekstrakt procesu fermentacji roślin (33,3%) w tym: bio ziela czystka (Cistus incanus) (33,0%), bio owocu (skórki) dzikiej róży (33,0%), bio liści jeżyny (17,0%), bio trawy cytrynowej (17,0%), oraz bio melasa z trzciny cukrowej.
Średnia wartość odżywcza w | 100 ml: | 15 ml: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 75 kJ / 18 kcal | 8 kJ / 2 kcal | 0.09 % / 0.10 % |
Tłuszcz:- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.0 g 0.0 g | 0.0 g 0.0 g | 0.0 % 0.0 % |
Węglowodany:- w tym cukry: | 2.6 g 0.4 g | 0.3 g 0.0 g | 1.0 % / 0.1 % 0.4 % / 0 % |
Białko: | 0.5 g | 0.1 g | 1 % / 0.2 % |
Sól: | 0.02 g | 0.00 g | 0.3 % / 0 % |
Sposób spożycia:1 porcję koncentratu rozcieńczyć w 50-200 ml wody. Dorośli: 3 porcje koncentratu po 10 ml dziennie. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 3 porcje koncentratu po 5 ml dziennie. Nie możliwe jest przedawkowanie preparatu. Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć. Stosować przed, po lub w trakcie spożywania posiłku, natomiast najbardziej optymalne jest stosowanie probiotyku w trakcie spożywania posiłku.
Uwagi i zalecenia: mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.Produkt jest suplementem diety i nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie.
Przechowywanie:butelkę po otwarciu oraz butelkę oryginalnie zamkniętą, przechowywać w miejscu chłodnym i zacienionym. Optymalny zakres temperatury dla produktu to od 2°C do 20°C. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Kraj Pochodzenia: Polska

Dzika Róża Bio kapsułki 640 mg

Dzika Róża BIO skórka mielona

Vita Biosa BIO Eliksir

Koncentrat BIO napoju probiotycznego Owoce lasu

Dzika Róża BIO owoce całe
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.