Olej MCT z kokosa BIO

Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT (Medium Chain Triglicerides) zaliczane do tłuszczów prostych, zwane również lipidami, charakteryzują się łatwą przyswajalnością i nie odkładają się w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej.
Zalety Oleju BIO MCT:
- Szybkie źródło energii
- Wspomaga spalanie tłuszczu
- Wszechstronny w użyciu
Olej MCT może być przyjmowany w czystej postaci lub stosowany w napojach i posiłkach.
Idealny do Bulletproof cooffee (kuloodporna kawa), koktajli, sosów sałatkowych i gotowania. Nie podgrzewać powyżej 120°C.
Składniki: 100 % Bio olej MCT z kokosa (Cocos nucifera).
Zawartość kwasów tłuszczowych:
C8 kwas kaprylowy 55-65 %
C10 kwas kaprynowy 35-45 %
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | %RWS* |
Wartość energetyczna: | 3700 kJ / 900 kcal | 44.5 % |
Tłuszcz: | 100 g | 142.9 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 100 g | 500 % |
Węglowodany: | < 0.1 g | < 0.04 % |
- w tym cukry: | < 0.1 g | < 0.1 g |
Błonnik: | < 0.1 g | - |
Białko: | < 0.1 g | < 0.2 % |
Sól: | < 0.03 g | < 0.5 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: 10 ml (około 2 łyżeczki), 2 razy dziennie. Stopniowo zwiększać porcję. Dawkowanie zależy od masy ciała.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.