Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto
Sól Kłodawska miałka - zdjęcie produktu

Sól Kłodawska miałka

Nadaje się dla wegetarian VEGE: tak Nadaje się dla wegan VEGAN: tak Rodzaj uprawy: konwencjonalna Typ / postać: proszek / mielone Zastosowanie: żywność
Wybierz ilość:
4,40 zł
dodaj do koszyka
Darmowa dostawa
od 250 zł na terenie Polski!
Opis produktu
Opinie
Sól Kłodawska miałka

Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.

Sól kłodawska miałka to produkt przeznaczenia spożywczego pozyskiwany z Gór Słonych. Obecnie w formie nieprzetworzonej ze względu na dużą zawartość mikroelementów jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej soli kuchennej.

Mikroelementy zawarte w soli kamiennej, kłodawskiej są bardzo zbliżone do płynu ustrojowego organizmu człowieka.

Sól kłodawska kamienna różowa, którą oferujemy, jest w 100% produktem naturalnym, pozyskiwanym bezpośrednio z pokładów soli kamiennej w Kłodawie. Nie jest ona rafinowana ani chemicznie oczyszczana, dlatego może zawierać fragmenty o różnej barwie – od jasnoróżowych po ciemniejsze.

Ciemniejsze wtrącenia nie są zanieczyszczeniem, lecz naturalnymi skupiskami minerałów (m.in. związków żelaza i manganu), które nadają soli jej charakterystyczną kolorystykę. To właśnie obecność tych pierwiastków odróżnia sól różową od soli rafinowanej i stanowi o jej wyjątkowych właściwościach. Produkt jest w pełni bezpieczny do spożycia i spełnia normy jakościowe obowiązujące dla soli spożywczej.

Sól kłodawska miałka doda unikalnego i wyrazistego smaku

W odróżnieniu od soli kuchennej, przedstawiony produkt cechuje większe bogactwo mineralne i delikatniejszy smak. Z powodzeniem dodaje się ją do wszelkiego rodzaju potraw w celu podkreślenia ich walorów smakowych.

Sól kłodawska bez dodatków i antyzbrylaczy

Sól kłodawska podobnie jak tradycyjna w większości składa się z sodu. Nie jest ona dodatkowo jodowana.

Składniki: 100 % sól kłodawska różowa, miałka.

Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako przyprawa, do różnego rodzaju potraw, zup, sosów, przetworów lub nawet nawodnienia organizmu dodając kilka ziarenek do szklanki wody.

dodaj opinię o produkcie
UWAGA! Korzystasz z bardzo starej przeglądarki!

Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.

Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.

close
Darmowa dostawa

Dla zamówień od 250 zł