Białkowy Mix Bio: konopia + groch + ryż

Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu z upraw ekologicznych. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających spożywania białek pochodzenia zwierzęcego. VEGAN.
Składniki: Bio białko z: konopi 33.3 %, grochu 33.3 %, ryżu 33.3 %.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1454 kJ / 345 kcal | 17.3 % |
Tłuszcz: | 5.4 g | 7.7 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.9 g | 4.5 % |
Węglowodany: | 6.6 g | 2.5 % |
Błonnik: | 9.3 g | 37.2 % |
Białko: | 70.6 g | 141.2 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: jako dodatek w celu wzbogacenia produktu płynnego w proteiny pochodzenia roślinnego np.: do wody, musli, mleka kokosowego lub soku.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Białko 50% z Konopi BIO

Białko 80% z Ryżu BIO

Konopia BIO ziarna niełuskane
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.