Spirulina Hawajska algi mielone

Spirulina hawajska (Arthrospira platensis) Premium. Charakteryzuje się najwyższą czystością na rynku światowym. Jedna z niewielu roślin zawierająca tak wysoki poziom beta karotenu, witamin - zwłaszcza z grupy B oraz mikroelementów.
Jej poziom karotenów jest wyższy niż 8,9 mg na 1 g, w tym beta karotenu co najmniej 3,6 mg na 1 g. Zawiera czystą c-fikocyjaninę w ilości 11 %, silny przeciwutleniacz SOD oraz najwyższy poziom enzymów zawartych we wszystkich spirulinach. Hodowana w kontorlowanych zbiornikach wodnych wypełnionych wodą pitną zmieszaną z hawajską wodą oceaniczną wypompowaną z głębokości ponad 609 metrów. Zawiera 94 różne minerały śladowe.
Posiada certyfikat potwierdzający brak zawartości pestycydów i herbicydów, zgodny z normami zarządzania jakością ISO 9001 : 2000. Posiada również certyfikat Natural Products Association oraz certyfikat GMP. Został uznany za bezpieczny (GRAS - Generally Recognised As Safe) przez amerykańską Agencję Żywności i Leków FDA (Food and Drug Adminiastration).
Bardzo istotna kwestia to poziom metali ciężkich w algach. Nasza spirulina zawiera mniej niż 0,000005 części (< 0,5 PPM) rtęci na milion, 0,000001 części (< 0,1 PPM) ołowiu na milion oraz 0 kadmu.
Składniki: 100 % spirulina hawajska pacyfica (Arthrospira platensis) mielona.
Średnia wartość odżywcza | w 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1394 kJ / 332 kcal | 16.6 % |
Tłuszcz: | 5.0 g | 7 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2.0 g | 10 % |
Węglowodany: | 2.0 g | 0.8 % |
- w tym cukry: | 0.2 g | 0.2 % |
Białko: | 67 g | 134 % |
Sól: | 4 g | 67 % |
Beta-Caroten: | 365 mg | - |
Witamina K: | 1.3 mg | 2 % |
Żelazo: | 167 mg | 1193 % |
Karotenoidy: | 893 mg | - |
Chlorofil: | 797 mg | - |
C-fikocyjanina: | 11000 mg | - |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Zawartość składnika w dziennej porcji produktu: spirulina hawajska pacyfica 3000 mg (-% RWS*).
Sposób spożycia: 3 gramy dziennie (3 x 2 ml (1g) według załączonej miarki) proszku wymieszać w szklance wody.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby
uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać dziennej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Każda partia przed sprowadzeniem zostaje przebadana mikrobiologicznie oraz fizykochemicznie (zawartość metali ciężkich oraz drobnoustrojów).

Spirulina BIO tabletki 400mg

Spirulina BIO + Chlorella BIO tabletki 500mg

Chlorella BIO tabletki 500mg
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.