Dzika Róża ekstrakt 25:1 70% witamina C kapsułki 600mg

Owoce dzikiej róży w swojej skórce zewnętrznej zawierają pokłady witaminy C. Ekstrakt standaryzowany na 70% naturalnej witaminy C do uzupełniania dziennego zapotrzebowania. Witamina C wspomaga naturalną pracę kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, zębów i skory; przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; wspomaga właściwe funkcjonowanie układu nerwowego oraz utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E; zwiększa przyswajalność żelaza, magnezu oraz bierze udział w bardzo dużej ilości procesów biochemicznych w organizmie.
Składniki (1 kaps.): 600 mg ekstrakt ze skórek owoców dzikiej róży (standaryzowana na zawartość 70% witaminy C), substancja żelująca: hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka celulozowa).
Sposób spożycia: 2 kapsułki dziennie. Popić wodą.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
ekstrakt ze skórek owoców dzikiej róży - 1200 mg | - |
- w tym witamina C - 840 mg | 1050% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby
uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać dziennej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.