Erytrytol
Erytrytol jest substancją, która w naturalnym środowisku występuje w niektórych owocach, winie, owocach morza, wodorostach czy porostach.
Erytrytol wydalany jest całkowicie z organizmu w niezmienionej formie. Stosowany głównie w kulinariach z uwagi na swój słodki smak jako zamiennik tradycyjnego cukru. Używany do słodzenia wszelkiego rodzaju napojów, ciast, deserów, dżemów, marmolad itp.
Składniki: 100 % erytrytol pochodzenia roślinnego.
| Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
| Wartość energetyczna: | 0 kJ / 0 kcal | 0 % |
| Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
| Węglowodany: | 100 g | 38.5 % |
| - w tym cukry: | 0 g | 0 % |
| Błonnik: | 0 g | - |
| Białko: | 0 g | 0 % |
| Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: jako zamiennik cukru.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.