Olej Omega 3 6 9 z Lnu z Witaminami A, D3, E, K

OMEGA 3+6+9 + WITAMINY A, D3, E, K Stanowi skoncentrowane, bogate i naturalne źródło kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych w wyniku estryfikacji oleju lnianego o wysokiej czystości w formie monoestrów zapewniających znakomitą zdolność wchłaniania przez organizm.
Zalety produktu:
- Powstał na bazie oleju roślinnego (olej lniany).
- Źródło Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega 3 i Omega 6 oraz jednonienasyconego kwasu oleinowego Omega 9.
- Nie zawiera metali ciężkich, związków cyjanogennych ani pestycydów.
- Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników.
Witamina A pomaga zachować zdrową skórę, w utrzymaniu prawidłowego widzenia i stanu błon śluzowych, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmy żelaza i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu zdrowych zębów i kości oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Witaminą K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Składniki: ester etylowy kwasów omega 3-6-9, witamina E, witamina A, witamina D3, witamina K, naturalny aromat orzecha włoskiego.
Sposób spożycia: 4 ml (zgodnie z załączoną miarką) dziennie w trakcie posiłku.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
Omega 3 kwas alfa-linolenowy (ALA) 2 g | - |
Omega 6 kwas Linolowy (LA) 500 mg | - |
Omega 9 kwas oleinowy (OA) 600 mg | - |
witamina E 15 mg | 125 % |
witamina D3 50 µg / 2000 IU | 1000 % |
witamina K2 120 µg | 160 % |
witamina A 800 µg | 100 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Wysoka biodostępność utrzymuje się w organizmie do 24 h.
Osad na dnie butelki jest naturalnym zjawiskiem i nie stanowi wady produktu.
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zaleca się spożyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia butelki. Unikać kontaktu produktu z tworzywami sztucznymi.
Suplement diety
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

Olej Omega 3 6 9 z Lnu z Witaminami A, D3, E, K

Omega 3 EPA, DHA kapsułki softgel 1000mg
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.