Guarana ekstrakt 20-22%

Guarana jest rośliną pnącą występującą w Ameryce Południowej. Produkt powoduje pobudzenie.
Składniki: ekstrakt z guarany, maltodekstryna, kofeina, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: |
% RWS * |
Wartość energetyczna: | 1465.4 kJ / 350 kcal | 17.5 % |
Tłuszcz: | 0.5 g | 0.7 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 80 g | 38.8 % |
- w tym cukry | 2.4 g | 2.7 % |
Błonnik: | 0 g | 0 % |
Białko: | 10 g | 20 % |
Sól: | 0.1 g | 1.7 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 0.5 g proszku (1 płaska miarka 1ml) proszku dodać do wody lub innego napoju. Wymieszać i wypić. Każdy organizm reaguje inaczej na kofeinę. Podczas pierwszego spożycia zacząć od mniejszej porcji. W 500 mg produktu znajduje się 100 - 110 mg kofeiny.
Uwagi i zalecenia: produkt zawiera kofeinę, w związku z czym nie stosować przy: chorobie wrzodowej żołądka, zaburzeniach snu, ciąży, przyjmowanych lekach: antydepresyjnych, przeciwbólowych, antybiotykach stosowanych prze astmie; jak również w wieku dziecięcym. Nadmierne spożycie z powodu zawartej kofeiny może powodować: niepokój, drgawki, ból głowy, kołatanie serca, dekoncentrację, zaburzenia trawienia, przyspieszony oddech, nadmierne pobudzenie, problemu z zasypianiem.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.