Koncentrat BIO napoju probiotycznego Owoce lasu

Ekologiczny, bioaktywny, bezglutenowy, bezmleczny, bezalkoholowy, nieklarowany, niepasteryzowany, bez dodatku cukru i substancji słodzących koncentrat napoju probiotycznego z fermentacji ziołowo - owocowej. Zawiera 600 milionów żywych bakterii probiotycznych wysokiej jakości w dziennej porcji.
Organiczny koncentrat probiotyczny jest produkowany unikalną metodą fermentacji kaskadowej. Zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych, które są naturalnym składnikiem mikrobioty (flory bakteryjnej) człowieka.
BIO KONCENTRATY PROBIOTYCZNE NATVITA ZAWIERAJĄ SZEREG POSTBIOTYKÓW
600 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji po 10 ml.
Składniki: zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (min. 2x10 7 jtk/ml): Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37; ekstrakt procesu fermentacji ekologicznych roślin ziołowych i owoców (20 %), w tym: bio jeżyna liście (Folium Rubi fruticosi) (16,7 %), bio czarna porzeczka liście (Folium Ribis nigri) (16,7 %), bio skrzyp ziele (Herba Equiseti arvensis) (16,7 %), bio poziomka liście (Folium Fragariae) (16,7 %), bio czarna porzeczka owoce (Fructus Ribis nigri) (16,6 %), bio jeżyna owoce (Fructus Rubi fruticosi) (16,6 %), bio sok jabłkowy (pomum suci) (20%). Naturalnym konserwantem bio koncentratu napoju probiotycznego są zawarte w nim biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Średnia wartość odżywcza w | 100 ml produktu: | w porcji 10 ml: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 82 kJ / 19 kcal | 8 kJ / 2 kcal | 0.1 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 4.2 g | < 0.5 g | < 0.2 % |
- w tym cukry: | < 0.5 g | 0 g | 0 % |
Błonnik: | < 0.5 g | 0 g | 0 % |
Białko: | < 0.5 g | 0 g | 0 % |
Sól: | < 0.01 g | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio certyfikowane produkty ekologiczne.
Zalecane spożycie: 1 porcję* koncentratu rozcieńczyć w około 100 ml wody. Najlepiej stosować w trakcie posiłku.*Dorośli: 3 porcje koncentratu po 10-15 ml dziennie. *Dzieci powyżej 3-go roku życia: 3 porcje koncentratu po 5 ml dziennie, rozcieńczone w około 50 ml wody.
Warunki przechowywania: w chłodnym i zacienionym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Uwagi i zalecenia: Przed otwarciem lekko wstrząsnąć butelką. Osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.

Koncentrat BIO napoju probiotycznego Czystek i Dzika Róża

Vita Biosa BIO Eliksir

Czystek BIO kapsułki 400mg
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.